Personenauto vast onder oplegger vrachtauto Edervener

29 augustus 2007 om 00:00 Nieuws

EDERVEEN - - Een personenauto, die dinsdag op de A1 ter hoogte van Enter onder een oplegger van een vrachtauto schoot, werd ongeveer 400 meter meegesleept. Beide inzittenden zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De snelweg is meerdere uren afgesloten geweest.

Ter plaatse bleek dat de bestuurder van een personenauto, een 40-jarige Enschedeër met naast zich een 31-jarige vrouw uit Deventer, al rijdende onder de oplegger van de vrachtauto was geschoten. Uit een eerste onderzoek kwam vast te staan dat de personenauto ongeveer 400 meter door de oplegger is meegesleept. Verder onderzoek door de afdeling Verkeersongevallen Analyse van de politie Twente zal moeten uitwijzen hoe een en ander heeft kunnen gebeuren.

De bestuurder van de vrachtauto, een 44-jarige man uit Ederveen, had onder het rijden plotseling gemerkt dat er iets met zijn oplegger aan de hand was. Hij keek in de spiegel en zag toen dat een deel van de verlichting van de oplegger defect was en dat er vonken onder de oplegger vandaan kwamen. Toen hij direct daarop de combinatie op de vluchtstrook tot stilstand had gebracht, bemerkte hij dat er een personenauto onder de oplegger was geschoten en vast zat.

Twee ambulances kwamen ter plaatse en de beide inzittenden van de personenauto werden met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. In het ziekenhuis is van de 40-jarige bestuurder een bloedproef genomen in verband met mogelijk alcohol dan wel drugsgebruik.

In verband met het onderzoek en het weghalen van de personenauto onder de oplegger, werd de bewuste rijbaan van de A1 door Rijkswaterstaat in eerste instantie in zijn geheel afgesloten. Het verkeer werd omgeleid via Delden en de S15, een en ander werd met borden aangegeven.

Rond 04.30 uur kon de linker rijstrook weer worden gebruikt en een half uur later was de gehele rijbaan weer vrij.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie