Ark van Noach

29 augustus 2007 om 00:00 Nieuws

Twee beren, twee leeuwen, een duo giraffes. Ik herinner met het plaatje in de kinderbijbel nog goed. De stoet met dieren, twee aan twee, was oeverloos. Want de ark van Noach, een immense boot, moest vol met alle beestjes die er bestaan, van mug tot olifant.

Wat een indrukwekkend gezicht moet dat zijn geweest. Net zoiets als de Reutemeteut. Want ook in die Oud-Lunterse optocht zaten heel wat knollen, paarden, geiten en pony’s. Wat nog net ontbrak was dat kolossale houten schip waar iedereen in kon. Los van het feit dat Noachs ark iets te groot is voor onze Lunterse Beek, was deze boot juist op weg naar de Rotterdamse haven. Echt waar! In het nieuws zag je een enorme replica de golven op onze grote rivieren trotseren.

Bovendien scheen zaterdag de zon volop, laat staan dat je bang moest zijn voor een zondvloed. Daar moet je voor in India zijn. Nee, in Lunteren konden we vrolijk zijn en feest vieren. Zó vrolijk dat sommigen ‘iets’ te diep in het glaasje keken. Met als gevolg dat ze bromsnor niet meer aardig vonden en hem zelfs te lijf gingen. Mocht er al een ark in de Lunterse haven aanleggen, dan is er voor dat soort dronken torren natuurlijk geen kajuit beschikbaar, dat snapt iedereen.

Als die Nederlandse Noach geen raad meer weet met zijn uit de kluiten gewassen sloep, dan kan hij hem altijd nog naast de Christelijke Hogeschool Ede parkeren. Die heeft wel affiniteit met de man en ons studieparadepaardje kampt met groot ruimtegebrek. De ark biedt immers een zee aan ruimte. Dan mogen vooraf die onverlaten van de Oud Lunterse Dag het ruim uitmesten.

Freek Wolff

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie