Lekke band nekt Van Lagen in Istanbul

29 augustus 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - De negende race van de Mobil 1 Porsche Supercup op het circuit van Istanbul (Turkije) duurde voor Jaap van Lagen slechts een ronde. Door een lekke band moest hij de race staken.

Na problemen zowel in de vrije training als de kwalificaties, ging Van Lagen als zevende van start. Net zoals de vorige races kwam Van Lagen uitstekend uit de startblokken. Hij wist direct door te stoten naar plaats zes. Ook Patrick Huisman moest zijn meerdere in Van Lagen erkennen, zodat hij op een tijdelijke vijfde plek belandde. Jiri Janak, die vlak achter Van Lagen zat, schramde niet veel later met zijn Porsche de bolide van de Nederlander op de achterkant. Van Lagen probeerde zijn weg in de openingsronde nog te vervolgen, maar zag dat zijn band linksachter langzaam leegliep. Hij moest door dit euvel de strijd staken.

,,Ik kijk met mixed feelings terug op het weekend’’, keek Van Lagen terug. ,,In de vrije training werkte we de verkeerde kant op voor een goede set-up door een loszittende stabilisatorstang. Toen de stang werd vastgezet dacht ik dat de problemen voorbij waren, maar ging overstuur plotseling over in onderstuur problemen. Ook van de kwalificaties had ik meer verwacht. Gelukkig pakte ik met een zevende plek wel mijn beste seizoensprestatie. Omdat ik op de grid goed vooraan stond, had ik minder kans dat ik geraakt zou worden in de chaos van het middenveld. De race verliep aanvankelijk zeer voorspoedig. Ik had weer een wereldstart en lag al snel op de vijfde plaats. Doordat Janak mij op achterkant raakte, kwam de binnenkant van de bumper tegen de band aan met als gevolg dat deze langzaam leegliep. Ontzettend jammer want een goede positie behoorde absoluut tot de mogelijkheden. Ik hoop op Monza weer de stijgende lijn door te kunnen trekken.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie