Opsporing Verzocht: 38 tips overval Lunteren

26 september 2007 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - Al tijdens de uitzending van Opsporing Verzocht kwamen 38 tips binnen over de gewapende overval die op zaterdag 9 juni tussen 1.30 en 2.00 uur plaatsvond op de Goorsteeg. Dinsdagavond werden ook twee buitgemaakte horloges getoond. ,,Er is flink gebeld door kijkers, ook naar Meld Misdaad Anoniem", is de reactie van politiewoordvoerder Paul Koetsier.

Het echtpaar van 56 en 54 jaar oud werd overvallen door drie gemaskerde mannen. De daders dreigden direct met geweld en voerden dat geweld ook inderdaad uit. Uit de recontstructie bleek dat tijdens een worsteling één van de daders hard met zijn rug op de stenen trappen terechtkomt en hierbij mogelijk letsel op heeft gelopen. Van deze dader wordt ook de bivakmuts afgerukt. De man is vermoedelijk van Noord Afrikaanse/Marokkaanse afkomst, tussen de 22-25 jaar, ongeveer 1.65 meter lang, heeft een normaal postuur en kort donker haar. De andere twee daders zijn ongeveer even groot, net zo oud en van dezelfde afkomst. Als opvallend valt te melden dat tijdens de overval een aantal keren het woord 'moussa' is gebruikt. Dit kan de afkorting van een naam van één van de daders zijn, maar ook iets anders. Volgens Paul Koetsier kan dit woord de sleutel zijn tot de oplossing van het misdrijf. ,,Ook zijn er veel reacties binnen gekomen op deze naam", aldus de politiewoordvoerder.

De daders vluchten na de overval op het hek richting de Hessenweg. Daar heeft mogelijk een vluchtauto gestaan. Ongeveer een uur vóór de overval, dus rond 00.30 uur in de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 juni, werd in de omgeving van het huis aan de Goorsteeg een grijze personenauto gezien. In die auto zaten drie personen die hun hoofd afwendden toen een andere auto passeerde. Ook is uit onderzoek gebleken dat enige weken vóór de overval, ook in de nabijheid van het huis, diverse malen een auto is gezien met daarin drie verdachte personen, mogelijk met een Noord Afrikaans of Turks uiterlijk. Mogelijk heeft men toen de omgeving al verkend. Het betrof hier een grijze personenauto van het merk Opel, type Astra, een wat ouder model, met aan het eind de cijfercombinatie 37 in het kenteken.

De meegenomen horloges zijn een gouden herenhorloge van het merk Franck Müller, type Conquistador, serienummer 135, met dubbele chronometer, zwarte leren band, zwarte wijzerplaat en op achterkant de inscriptie Cortez 10000 CC. Ook werd een witgouden dameshorloge van het merk Chopard bezet met 384 briljantjes gestolen met serienummer 1057491 (foto). De kast van dit horloge heeft de vorm van het getal 93. Het horloge heeft een zwarte of blauwe leren band.

Meer informatie: www.opsporingverzocht.avro.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie