Website klimaatbeleid: 'Ede houdt van de toekomst'

26 september 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - De gemeente Ede heeft een nieuwe website over het klimaatbeleid van de gemeente. Op www.edehoudtvandetoekomst.nl is alle informatie over het gemeentelijk klimaatbeleid te vinden. Daarnaast biedt de website een platform voor inwoners van de gemeente om ideeen en tips over energiebesparing uit te wisselen.

Subsidie op zonnepanelen, klimaatlessen op scholen en ontwikkeling van duurzame woonwijken en bedrijventerreinen. De gemeente Ede neemt volop initiatieven om het klimaatbeleid vorm te geven. Vanaf nu staat alle informatie over het gemeentelijk klimaatbeleid overzichtelijk bij elkaar op de website www.edehoudtvandetoekomst.nl.

De nieuwe website reikt informatie aan over energiebesparing en duurzame energie. Maar de website is niet alleen informatief. Speciaal voor de website is een filmpje gemaakt over wat mensen in hun eigen huis en omgeving aan energiebesparing kunnen doen.

Inwoners van Ede worden nadrukkelijk uitgenodigd om eigen ideeen en initiatieven te delen met hun plaatsgenoten. Op het Forum kunnen inwoners hun mening kwijt over klimaat en energiebesparing. De wethouder van milieu, Peter van ’t Hoog, houdt maandelijks een weblog bij en in de ideeenbus kunnen tips en ideeen voor en door inwoners gepost worden.

De gemeente Ede werkt aan een beter klimaat. De uitstoot van CO2 en andere broeikasgassen is de oorzaak van het klimaatprobleem. Gemeente, bedrijven en huishoudens kunnen allemaal een bijdrage leveren om deze uitstoot te beperken. De gemeente heeft tweeëntwintig projecten om energie te besparen. Deze projecten gaan over de thema’s eigen gemeentelijke gebouwen en voorzieningen, woningen (nieuwbouw en bestaand), bedrijven en duurzame energie.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie