'Schoolhandbaltoernooi' wint Rabobank Lokaal Compliment

26 september 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Wethouder Roel Kremers maakte woensdag bekend dat het 'Schoolhandbaltoernooi' winnaar is geworden van het Rabobank Lokaal Compliment. Tijdens het vrijwilligersfeest in Cultura bleek dat dit toernooi de meeste stemmen van het Edese publiek had gekregen.

In een tweede stemronde konden Edese burgers nog uit drie projecten kiezen: Kortdurende Hulp van het Rode Kruis, het Centrum voor Amateurkunst van de gelijknamige initiatiefgroep en het Schoolhandbaltoernooi van Handbalvereniging Reehorst. In totaal heeft het Edese publiek in de tweede ronde zo'n 5300 stemmen uitgebracht.

Onschatbaar

In zijn toespraak benadrukte wethouder Kremers het onschatbare belang van vrijwilligerswerk. Hij schetste een beeld van een kale wereld zonder vrijwilligers: zonder voetbalverenigingen, met ouderen en zieken in verzorgings- en verpleeghuizen die alleen de hoogst noodzakelijke zorg krijgen, een wereld zonder politieke partijen, zonder collectanten aan de deur omdat er geen vrijwillige collectanten meer zijn, maar ook omdat er geen goede doelen meer zijn. ,,Vrijwilligers zijn onmisbaar", aldus Kremers. "Zij houden de boel bij elkaar."

Wat de wethouder betreft kwamen alle drie genomineerden projecten voor de prijs in aanmerking; hij is dan ook blij dat de burger gekozen heeft. Wel benadrukte hij het belang van sport voor kinderen. ,,Kinderen brengen veel tijd door achter de computer, met spelletjes, chatten en MSN. Als wethouder die ook gezondheid en welzijn in zijn pakket heeft zitten, kan ik het alleen maar toejuichen dat kinderen met sport in aanraking komen."

Sport

,,En dat is ook het hoofddoel van het schoolhandbaltoernooi", bevestigt Leo Wit, vrijwilligerscoördinator van het toernooi: ,,Kinderen in aanraking brengen met sport.'' Hij had goede hoop de prijs te winnen. ,,Maar ja, het blijft een stemming, dus je weet het nooit. Tijdens de eerste stemronde konden we het aantal stemmen zien en wisten we dat we het goed deden bij het publiek. Nu was de uitslag geheim. We hebben natuurlijk wel zoveel mogelijk mensen uit ons netwerk opgeroepen op ons te stemmen. Al met al is het goed uitgepakt."

Voor de prijs van 1000 euro weet Leo al een goede bestemming. ,,Op 6 oktober willen we een handbalclinic naar Ede halen. Deze clinic zal gegeven worden door het meidenteam van de handbalacademie in Papendal. Zowel leden van de handbalvereniging als niet-leden kunnen zich voor deze clinic opgeven. Aan zo'n dag zitten een hoop kosten en veel werk voor de vrijwilligers." Leo en zijn ploeg zijn erg enthousiast: ,,Na de clinic gaan we ons weer voorbereiden op het schoolhandbaltoernooi voor 2008. In december gaan de eerste aanschrijvingen naar de scholen."

Foto:

Wethouder Roel Kremers overhandigt de prijs aan Leo de Wit.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie