Landskampioen levert wanprestatie

26 september 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - In Zaandam zijn de waterpolosters van Polar Bears de competitie van start gegaan met een niet verwachte 11-7 nederlaag tegen TW Zaanstreek, voorheen Nereus.

De formatie van coach Bert Pijpers mocht de nederlaag aan zichzelf toeschrijven, door veel te veel kansen te laten liggen.

Rekening gepresenteerd

Halverwege de wedstrijd was de landskampioen met een 3-4 stand nog aan de voordelige kant van de score, maar die marge gaf geen juist beeld van de wedstrijd. ,,Na de eerste periode hadden we al ruim afstand moeten nemen, maar de meest simpele kansen werden niet benut. Dan krijg je de rekening gepresenteerd”, aldus Loes Donderwinkel.

Na het derde kwart ging de thuisclub met 7-5 aan de leiding om die vervolgens in het laatste kwart verder uit te bouwen naar een 11-7 eindstand.

,,Waar het aan gelegen heeft weet ik niet, maar we speelden ver beneden ons kunnen en een kampioen onwaardig”, aldus Loes Donderwinkel.

,,Trainer Bert Pijpers had ook weinig goede woorden voor de zwakke prestatie van zijn ploeg. ,,Het was niet best en dan druk ik mij nog gematigd uit. We kregen genoeg kansen maar de afwerking was veel te traag en ging in een veel te laag tempo. De ploeg mag de nederlaag geheel aan zichzelf toeschrijven. Dit verlies maakt de ze hopelijk meteen wakker zijn, om elke wedstrijd scherp te zijn.”