Beekmans heeft vertrouwen in DVO

26 september 2007 om 00:00 Nieuws

De eerste helft was het steeds DVO dat de leiding nam door goede aanvallen. Aanvoerder Ruben Wieser en ook Arjen van Egdom toonden leiders in hun vak Maar toch lukte het DVO steeds niet met meer dan twee doelpunten los te komen. Hiervoor ontbrak de echte scherpte in de afronding. Ruststand: 8-7.

Het eerste deel van de tweede helft gaf hetzelfde beeld; DVO nam steeds de leiding. Nu echter kon TZ bijblijven door vrije ballen en strafworpen te scoren. Vanaf de stand 11-9 had een aantal beslissingen van het arbitrale duo een behoorlijke invloed op het verdere verloop van de wedstrijd. Maar minstens zo bepalend was het falen in de afronding van DVO.

Nadat Marieke Sinke de 13-12 binnen schoot, leek het alsof DVO net als vorige week, de wedstrijd naar zich toe zou trekken. Een discutabele strafworp zorgde voor de 13-13. Ook in deze fase bleef DVO kansen creëren, maar de echte scherpte ontbrak in de afronding. Toen TZ vervolgens op 13-14 kwam, waren er nog tien minuten te spelen

Ivan Roozenbeek had een wisselvallige middag. Hij speelde tegen zijn oude jeugdclub. Hij werd weliswaar topscorer met vijf doelpunten, maar miste op de belangrijke momenten. Trainer Daniel Beekmans: ,,Ik zag dat hij er op gebrand was, goed te spelen. Maar hij wilde te graag, want hij ging vaker voor zijn eigen kansen dan voor zijn vak”.

Een domper, zeker ook omdat mede koploper Excelsior verloor van DFD. DVO had dus alleen op kop kunnen komen. ,,Het is heel jammer, zeker als je kijkt naar de andere uitslagen”, aldus Daniel Beekmans. ,,Maar het seizoen is nog lang. En bij een jonge, nieuwe ploeg, hoort ook vallen en opstaan. Vandaag zijn we gevallen, maar geloof me, volgende week staan we er weer.”