Handbalsters niet opgewassen tegen fysieke overmacht Zwolle

26 september 2007 om 00:00 Nieuws

Trainster Carla Mulder en coach Petra Hermans kunnen dit jaar gaan werken met een team aangevuld met de uit de junioren afkomstige Anneke van Oel en Kim de Quay. Voorlopig moeten zij het echter zonder de sterke afstandschutter Joyce Leuverink doen, die van haar zwangerschap geniet.

Aardig uitgedund

Ook ontbraken Loes Temme (geblesseerd) en Carmen Groeneveld, waardoor de rij afstandsschutters aardig uitgedund was. De opdracht was voor de Edesen dan ook duidelijk: Houd de verdediging goed gesloten en benut in de aanval je snelheid.

Aan het begin van de wedstrijd leek de opdracht echter niet overgekomen te zijn. Binnen drie minuten keek Reehorst al tegen een 3-0 achterstand aan, met name door onvoldoende gesloten verdedigen. Pas de laatste tien minuten kreeg de Edese ploeg weer wat vat op de wedstrijd en knokte zich terug naar een 10-6 ruststand.

Na de pauze lukte het de opbouwsters meer druk op de verdediging van Zwolle te maken, waardoor de aan de cirkel spelende Marjolein Cohen vrij kwam om te scoren. Er werd echter door de Edesen te vaak verzuimd kansen te verzilveren, waardoor zij er niet in slaagden Zwolle van de overwinning af te houden.

Scores Reehorst: Sandra van Zetten 5, Anuschka van der Vegt 4, Marjolein Cohen 2.