TweeVV voortaan op centrecourt

26 september 2007 om 00:00 Nieuws

Kevin, 19 jaar, de jongste én met zijn lengte van twee meter ook de langste van de mannen van TweeVV, komt uit een echt Edes volleybalgezin. Hij begon met volleyballen op zijn zesde jaar, als mini bij TweeVV.

Volleybalclub met nieuw elan seizoen in EDE - ,,Ik kijk uit naar ons tweede seizoen in de tweede divisie. Vooral nu we drie nieuwe spelers erbij hebben”, vertelt Kevin van de Pol van de mannenploeg van TweeVV. Channa van der Weele hoopt op een goed seizoen van de vrouwen, nu ze gepromoveerd zijn naar de promotieklasse. Beide teams beginnen zaterdag aan de nieuwe competitie.

Basis

Van de Pol doorliep als talentje de verschillende jeugdteams en stroomde van daaruit op zijn 16e rechtstreeks door naar het eerste: ,,In het begin was het nog wel moeilijk. Ik heb echt mijn plaats moeten veroveren. In mijn eerste seizoen kreeg ik nog weinig speeltijd maar nu mag ik steeds in de basis starten. Mijn huidige trainer, Frits Metiary, geeft me veel kansen waardoor ik kon meegroeien. Ik heb nu meer wedstrijdritme en ik leer heel veel van hem. Mijn belangrijkste taak als middenvoorspeler is het blokkeren van de aanval van de tegenstander.”

Sander Lammertink is vanuit het tweede team doorgestroomd naar het eerste, waar hij de liberofunctie op zich neemt. Ook nieuw zijn de Arnhemse spelverdeler Sjoerd van Huffelen, afkomstig van tweededivisionist Harambee uit Enschede en de Edese aanvaller Frank van Asch, die ervaring heeft in de eredivisie. Frits Metiary kijkt als trainer/coach uit naar het nieuwe seizoen: ,,We gaan nu op het centrecourt spelen. Dat is vooral gelukt dankzij de inzet van de vereniging. Het is allemaal erg goed verzorgd.”

Fijne kneepjes

De vrouwen gaan een spannend seizoen tegemoet. Ze zijn terug in de promotieklasse en willen laten zien dat ze daarin thuishoren. Channa van der Welle, 21 jaar en sinds haar 17e middenaanvaller van TweeVV: ,,Ik hoop echt dat we hoog eindigen. En als het gaat zoals op de trainingen en in de oefenwedstrijden, dan moet dat kunnen lukken. Mijn hoofdtaak is aanvallen op het midden. Ik merk dat ik daar steeds sterker in word. De spelverdelers weten me goed te vinden. Ik leer ook veel van mijn trainer Joke Kamps vooral in technisch opzicht. Daarnaast kan zij mij en ons enorm motiveren. Kortom, ik heb er zin in!” Net als Kevin heeft Channa het volleyballen van huis uit meegekregen. Ook zij komt uit een echt Edes volleybalgezin. En net als Kevin heeft ze bij TweeVV de fijne kneepjes geleerd. Alleen begon Channa pas op haar 15e, waarna ze snel doorstroomde naar het eerste team.

Scylla

Wendy Haver is weer terug na een seizoen afwezigheid en er zijn twee nieuwe spelers. Lindsay Oosterdijk, buitenaanvaller, is na enkele jaren Scylla weer terug bij TweeVV en Kim Slangen is uit het tweede doorgestroomd als libero.

Trainer/coach Joke Kamps: ,,We hebben nu een goede mix van ervaren en jonge spelers, we willen proberen na de eerste helft in het ‘linker rijtje’ te staan.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie