Handbalacademie

26 september 2007 om 00:00 Nieuws

Op zaterdag 6 oktober is het handbalfeest in Sporthal De Reehorst. Handbalvereniging Reehorst houdt dan in het kader van haar 40 jarig bestaan, een fantastische handbalclinic voor haar eigen leden en voor niet-leden.

,,De handbalacademie werd een paar weken geleden op slag bekend in Nederland, doordat premier Balkenende in zijn 100 dagen campagne een bezoek bracht aan het topsportcentrum Papendal en zijn bewondering uitsprak over het doorzettingsvermogen van zo’n 20 jonge meiden in de leeftijd van 15-19 jaar”, legt Leo de Wit namens Reehorst uit.

,,De jeugdige handbaltalenten zijn gedurende het hele schooljaar intern, trainen dagelijks vele uren en gaan op school in Arnhem of Nijmegen. Pas in het weekend gaan zij naar huis en spelen meestal al op eredivisieniveau bij hun eigen club. Deze groep werd bij de EK in juli derde van Europa. In Ede zal de groep hopelijk heel veel jeugdigen (ouderen zijn ook zeer welkom) samen spel- en oefenvormen op handbalgebied uitvoeren. Voor de echte sportliefhebber een must.”

De clinic staat o.l.v. Monique Tijsterman (bondscoach van Jong Oranje) en ex-international Paul van Noesel en vele andere medewerkers .Uiteraard rekent de organisatie op flink wat belangstelling en de opgave kan via het volgende. De clinic vangt voor niet leden aan om : 11.30 uur en voor leden om 12.30 uur. De sluitingsdatum voor inschrijving is woensdag 3 oktober.

l zie ook www.hvreehorst.nl

EDE - Landskampioen Polar Bears Ede speelt in het Portugese Amador van donderdag 27 tot en met 30 september de eerste voorronde van de Euro League. Het wedstrijdschema is: donderdagavond: Polar Bears-Galatasaray, vrijdagmorgen Polar Bears-Brescia, vrijdagavond Polar Bears-Eger, zaterdagavond Polar Bears-Amadora, zondagmorgen Polar Bears Jlubliana.

l Actuele stand van zaken: www.edestad.nl

EDE - De Europese kampioenschappen touwtrekken in Minehead, zijn voor Veense Boys op een teleurstelling uitgelopen. Op geen van de vier onderdelen waarop men uitkwam, slaagden de krachtpatsers er in een podium plaats te behalen.

Excuus was wel dat door privé omstandigheden op het laatste moment een paar spelers thuisbleven, waaronder trainer/coach en speler Simon Budding. ,,Dat was nu toch wel wennen ‘’, laat woordvoerder Simon Koetsier weten. ,,Je bent toch allemaal op elkaar ingespeeld.’’

Uiteindelijk werden in de 560 en 640 klasse de laatste acht gehaald. Bij de landenteams werd zaterdag namens Nederland een vijfde plaats genoteerd.

EDE - Atletiekvereniging Climax heeft met de actie ‘bewegen moet’ een kleine negentig mensen aan het bewegen gekregen. Een groot aantal daarvan heeft het voornemen te blijven bewegen. De meeste belangstelling was voor de clinic ‘Hardlopen voor beginners’. Zo’n dertig deelnemers waren van de partij. Ruim de helft daarvan heeft besloten zich op te geven voor de beginnersgroep, die deze week direct van start gaat. Personen die zaterdag verhinderd waren, kunnen zich hier nog bij aansluiten.

l Meer informatie: 0318-633043

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie