MHC Ede ook langs Arnhem

26 september 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Zowel de vrouwen als de mannen hockeyers van MHC Ede zijn nog altijd ongeslagen. Op sportpark De Bosrand stonden beide teams tegenover Arnhem, die met lege handen de terugreis moest aanvaarden naar de Gelderse hoofdstad. De vrouwen sloten af met een verdiende 3 -1 winst, en de mannen trokken met een 5-2 overwinning aan het langste eind.

Ouwehand en Tuitert wijzen mannen de weg

MHC Ede (v) - Arnhem 3-1

De formatie van Jan Cees Noordijk speelde een uitstekende wedstrijd, maar kwam in het eerste kwartier goed weg. Norma van der Pol redde op de doellijn en even later stond de paal een Arnhemse treffer in de weg.

Op slag van rust kwam de kentering in de wedstrijd. Op aangeven van Mariska Krul tekende Daphne Sloof voor de 1-0 voorsprong. In de tweede helft was de thuisclub de beste ploeg, al moest het in de vijfde minuut de gelijkmaker toestaan:1-1.

In de twintigste minuut werd het overwicht, via een strafcornervariant, door Mariska Krul uitgedrukt naar een 2-1 voorsprong en drie minuten voor tijd maakte Charlotte Rijsemus aan alle onzekerheid een eind: 3-1.

,,Ik ben natuurlijk tevreden met de winst, maar we hebben veel teveel kansen laten liggen om de klus al vroeg te klaren”, aldus coach Jan Cees Noordijk. Daarmee doelde hij op de strafcorner. Van de elf stuks die de ploeg kreeg, werden er slechts één benut. ,,We hebben er afgelopen week veel op getraind. En dan loopt het best goed, maar in de wedstrijd staat er waarschijnlijk teveel druk op en gaat het verkeerd. De ploeg zal toch moeten leren daarmee om te gaan. Doordat we aanvallend spelen krijgen we ook meer strafcorners, en dan is het belangrijk om er een aantal te benutten.”

MHC Ede (m) - Arnhem 5-2

Uitblinkers aan MHC-kant waren zonder enige twijfel Arjen Ouwehand, de strateeg van achteruit in de opbouw en spelverdeler, en Camiel Tuinte die met drie doelpunten weer het grootste aandeel had in de overwinning.

Na een kwartier spelen nam de hekkensluiter uit Arnhem een niet verwachte 0-1 voorsprong, maar nog geen minuut later tekende Camiel Tuinte voor de gelijkmaker:1-1. Na een half uur spelen toonde hij opnieuw zijn klasse en zette zijn ploeg met een fraaie actie op een 2-1 voorsprong bij rust.

De gasten begonnen sterk aan de tweede helft en kwamen in de tiende minuut op gelijke hoogte:2-2. Vanaf dat moment nam de thuisclub het spel definitief in handen. Luuk Eggels verzilverde na ruim een kwartier spelen een strafbal en Thomas Kwant bouwde drie minuten later de voorsprong uit naar 4-2.

Vanaf dat moment waren de gasten een geslagen ploeg en vijf minuten voor het einde van de wedstrijd tekende Camiel Tuinte, met zijn hattrick, voor de 5-2 eindstand.

,,Het liep weer lekker vandaag”, was de eerste reactie van de schutter. ,,Arnhem is geen ploeg die lekker hockey speelt en dus moesten wij het spel maken. Dat is goed gelukt mede door Arjen Ouwehand, hij is aan onze kant spelbepalend en stuurt de ploeg naar voren zodat wij in de aanval goed worden bediend.”

Trainer Edwin Schreuder was het helemaal eens met zijn topscorer. Ook hij zag ,,in Arjen Ouwehand en Camiel Tuinte de uitblinkers”, zonder de overige spelers tekort te doen.