Woonstede ziet akkoord als een begin

26 september 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Ella Vogelaar, Minister voor Wonen, Wijken en Integratie en voorzitter Willem van Leeuwen van Aedes, de vereniging van woningcorporaties, hebben een onderhandelaarsakkoord getekend. Ze hebben overeenstemming bereikt over een extra financiële inzet van de corporaties voor de aanpak van de veertig aandachtswijken. De corporaties zeggen toe dat ze de komende tien jaar € 2,5 miljard extra beschikbaar stellen voor de aanpak van die wijken. Er komt een laagdrempelig, landelijk, privaat Investeringsfonds waar corporaties die actief zijn in de 40 wijken tegen gunstige condities gebruik van kunnen maken. Daardoor ontstaat voor deze corporaties de financiële ruimte om de wijkactieplannen uit te voeren.

Jan Keijzer, directeur Woonstede, is tevreden over de inhoud van het akkoord: ,,De uitwerking van het akkoord is in lijn met ons Antwoord aan de samenleving." In dit Antwoord stelden corporaties zich al garant voor de noodzakelijke investeringen. ,,Een bijdrage aan het Fonds op basis van de WOZ-waarde is een gunstige ontwikkeling. De vrijwilligheid komt hiermee te vervallen. Wel zo eerlijk", aldus Jan Keijzer.

De afspraken die zijn gemaakt staan overigens los van de belastingplicht die minister Bos wil introduceren. Zolang het gevaar niet geweken is, blijft Woonstede zich verzetten. ,,We moeten niet denken dat we er nu helemaal uit zijn. Het laatste woord hierover is nog niet gesproken, we volgen de ontwikkelingen in Den Haag op de voet", aldus Jan Keijzer.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie