Kalender boeren en het weer

26 september 2007 om 00:00 Nieuws

Groene Takken te Bennekom en Koninklijke BDU Uitgevers te Barneveld hebben met medewerking van MeteoConsult te Wageningen en twaalf biologische boeren uit de Gelderse Vallei en Achterhoek dit unieke product geproduceerd.

Product over klimaat, voedsel en gezondheid BENNEKOM - Boerenbedrijven vormen de basis van ons bestaan. De teelt van gewassen is grotendeels afhankelijk van het weer en het klimaat is aan het veranderen. Boeren moeten steeds hun teeltmethodes en oogstschema’s aanpassen om voldoende en gezond voedsel te blijven produceren. Deze onderwerpen over het weer, voedsel en gezondheid houden de consument dagelijks bezig. Hierover verschijnt een streekkalender kalender.

Gezonde voeding

In deze sfeervolle kalender met als thema ‘Boeren en het Weer’ zijn veel onderwerpen verwerkt, zoals verse en gezonde voeding, streekeigen producten, behoud van eigen landschap en agrarisch ondernemerschap.

De streekkalender is gericht op diverse doelgroepen. Iedereen van jong tot oud kan terecht bij de boeren van de kalender, niet alleen voor de verse en smaakvolle producten, maar ook voor rondleidingen, wijnproeverijen, lunchtochten met een ezel, zelfplukdagen en feesten onder de sterren. Maar ook weerfanaten en agrariërs kunnen interessante informatie uit de kalender halen.

Open dag

De streekkalender is vanaf 1 oktober voor € 9,50 beschikbaar bij de deelnemende boeren, de bekende boekverkopers in de regio of rechtstreeks te bestellen via www.bduboeken.nl. De presentatie van het eerste exemplaar is zondag 30 september om 15.00 uur tijdens de open dag van Wijngaard De Wageningse Berg in Wageningen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie