Protos

26 september 2007 om 00:00 Nieuws

De naam Protos is niet bepaald ‘als eerste’ gekozen. Het internet laat zien dat heel wat bedrijven en clubs de trein voor waren. Zo zie ik een Engels progrockgroep uit de jaren zeventig met die naam, een Belgische organisatie voor ontwikkelingshulp, een Utrechtse volleybalvereniging, een voetbalclub, een pizzeria en bedrijven met foto-albums en computersoftware.

De Protostrein gaat reizigers vooral in de watten leggen. Je vindt er nog net geen bubbelbad of sauna, maar de kleine fauteuiltjes met pluche mogen er zijn. Straks komen er nog digitale schermen met informatie èn zelfs aparte tv-schermen waarop muziekclips te zien zijn. Ik vrees dat dit de bagger van MTV of TMF gaat worden, iets waar vooral reizigers met rollators erg om staan te springen, als ze dat nog kunnen...

Maar goed, zolang er voor die categorie ook een coupéetje met rustgevende Chopin-études gereserveerd wordt, vind ik het goed.

Protos-reizigers kunnen straks ook draadloos internetten met hun notebooks. Het wordt hoe langer hoe gezelliger in het openbaar vervoer. Contact met jan-en-alleman via mobiele telefoons en internet, terwijl je de mensen pal tegenover je in de trein eigenlijk niet (meer) ziet zitten.

Wanneer zal ‘de laatste’ trein rijden waar passagiers nog met elkaar in gesprek gaan...?

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie