Handballers Reehorst spelen puike wedstrijd tegen PSV

26 september 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - De wedstrijd tegen hoofdklasser PSV zaterdagavond in De Reehorst was inmiddels de vijfde en voorlopig de laatste in een reeks, waarin de handballers van Reehorst langzamerhand naar het gewenste niveau groeien. Dat is ook hard nodig, want in de regionale klasse Zuid/Oost worden geen cadeautjes weggegeven. Bovendien zijn daar het vorig seizoen niet minder dan vijf clubs uit gedegradeerd. Een bizar en eigenlijk ongewenste situatie.

De mannen van trainer/coach Fried Strik moesten optornen tegen nogal wat lengte in de eveneens jonge formatie van de Eindhovenaren, die het vizier niet op scherp hadden staan. Waar zij wel door de Edese verdeding kwamen, zagen PSV een excellent keepende Gerard Haalboom tegenover zich.

Reehorst verdedigde goed, soms zelfs uitstekend en stond zodoende na een kwartier met 5-3 voor, en daar kun je in het handbal mee thuis komen. Smaakmaker in aanvallend opzicht zeker Jeff de Quay , die wel eens de relevatie van het nieuwe seizoen kan worden. Jan Boers niet aflatend en letterlijk zijn hele gewicht in de strijd gooiend, en de jonge Daniel Laverman, die vlijmscherp toesloeg vanaf de cirkel en daar voortdurend werd voorzien van fraaie passes van aanvoerder Jeroen de Wit, en de alsmaar beter spelende Korneel van ’t Land. Ook al een talentvolle jongeling uit de eigen jeugd van HV Reehorst.

Na het fraaie eerste kwartier even een dipje, waarin PSV in korte tijd op 8-8 kwam, maar de laatste tien minuten waren weer helemaal voor Reehorst, door onder anderen Jeroen de Wit en Daniel Laverman, die zijn vierde treffer (uit vier kansen) noteerde en de eerder genoemde Korneel van ’t Land.

Na rust hielden beide partijen elkaar goed in evenwicht. De verdediging, waarin de jonge Bert Willemsen het Edese doel verdedigde, kwam meer onder de druk te staan en aanvallend vlogen de ballen er nu achter elkaar erin. Beide Edese linkshanders Jeff de Quay en Josha Sietsma 'flowden' over hun tegenstanders heen en nadat Bert Willemsen een '7 meter' fraai stopte, speelde Reehorst echt goed. Ook de linkerhoek deed ineens weer mee met fraaie treffers van Martijn de Wit en Mike van de Berg met een lobje, wat hem een ovatie van het publiek opleverde. Tim Lumenta (weer een talent voor de toekomst) en De Quay bepaalden de eindstand op 26-22.

Foto:

Een typische handbalsituatie, waarbij de aanvaller (PSV) tegen de verdediger van HV Reehorst (Jeff de Quay) opspringt en een overtreding begaat.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie