Tieners zetten gevestigde orde schaakvereniging De Cirkel mat

10 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

Koploper blijft Tom Pronk, op korte afstand gevolgd door Jef van Swieten. In de volgende ronde staat de titanenstrijd tussen deze toppers op het menu. Tom Pronk had een hele kluif aan Benjamin ten Holte. Deze kreeg na de rustige opening enig ruimtelijk voordeel. Pronk nam risico’s Hij opende de stelling en de kansen keerden.

EDE - Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Een open deur van jewelste, maar niet minder waar. Een tiental zeer jeugdige spelers komt in de seniorencompetitie uit. In de derde speelronde haalden zij een score van zes uit tien.Vooral Ruben Doornenbal, Tim Mol en Stefan Huysdens verrasten de routiniers.

In wederzijdse grote tijdnood, hield de koploper het hoofd koel. In een kansloze positie ging Ten Holte door de vlag.

Ruben Doornenbal en Bé Eshuis speelden een zeer boeiende partij. Het bord stond in lichterlaaie, met Eshuis licht in het voordeel.Hij zette zijn offensief onvoldoende voort. Doornenbal counterde en zette Eshuis de duimschroeven aan. In een moeilijk eindspel moest Eshuis materiaal investeren om overeind te blijven. De 12-jarige Doornenbal liet zich de kaas niet meer van het brood eten en won gedecideerd.

Tim Mol hield Peter van der Wijngaart in bedwang. Optisch leek Van der Wijngaart wat beter te staan. Gezichtsbedrog, want met de remise uitslag mocht hij niet ontevreden zijn. Dat was Carel de Vries wel. Hij pakte Stefan Huysdens in een wurggreep. Een kwestie van tijd om de pluspion te verzilveren. Huysdens hield het hoofd koel. In de slotfase kwam De Vries er verrassend genoeg niet doorheen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie