Hoge Veluwe Loop en Hoge Veluwe Wandeldag eerste weekend oktober

10 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

OTTERLO - Het Nationale Park De Hoge Veluwe is op 6 en 7 oktober een weekend lang in beweging. Op 6 oktober zijn er wandeltochten uitgezet door oud-Veluwse landschappen, langs historische gebouwen en monumenten èn voor het eerst ook door de Beeldentuin van het Kröller-Müller Museum. Op 7 oktober kunnen hardloopfanaten zich tijdens De Hoge Veluwe Loop te buiten gaan aan jeugdloop De Moeffie Mijl, de 5 en 10 kilometer of - als hoogtepunt - De Hoge Veluwe Halve Marathon.

Hoge Veluwe Wandeldag op 6 oktober

Op 6 oktober voeren de 5, 10 en 20 kilometer lange wandeltrajecten door de meest uiteenlopende landschappen. Onderweg treft men bossen, heidevelden, stuifzandvlakten en grassteppen aan. Op verschillende locaties onderweg vertellen deskundige natuurgidsen van de Vereniging Vrienden van De Hoge Veluwe verhalen over die plek. Ook het befaamde Jachthuis St. Hubertus en de Beeldentuin van het Kröller-Müller Museum liggen langs de route. Onderweg worden er versnaperingen en andere verassingen aangeboden. Deelnemers kunnen tussen 8.00 en 12.00 uur van start bij het Bezoekerscentrum. Deelname kost € 2,50 per persoon (exclusief entree Park: volwassenen € 7, kinderen van 6-12 € 3,50). Ook geschikt voor Nordic- en Powerwalkers. Entree via Ingang Otterlo.

Hoge Veluwe Loop op 7 oktober

Op 7 oktober zijn verschillende parcoursen uitgezet voor de recreatieve hardloper. De routes voeren door prachtige landschappen en langs historische gebouwen en monumenten van Het Nationale Park. Er is een speciale kinderloop, De Moeffie Mijl, en drie afstandslopen met De Hoge Veluwe Halve Marathon als absoluut hoogtepunt. Tegen het decor van Jachthuis St. Hubertus vinden toeschouwers en deelnemers de Beweegmarkt met informatie over gezondheid, bewegen in het algemeen en hardlopen in het bijzonder. Ook voor kinderen zijn er leuke activiteiten. Meer informatie op www.hogeveluwe.nl.

Beide evenementen worden voor de derde maal georganiseerd. De Hoge Veluwe Loop was vorig jaar met zijn 2.000 deelnemers een enorm succes, dankzij de vele voorinschrijvingen, het prachtige weer en de bruisende beweegmarkt.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie