Hoogste punt verzorgingshuis Sint Barbara

10 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Het hoogste punt van Sint Barbara is donderdag bereikt. Volgens goed gebruik in de bouw werd hier rond het middaguur met de mensen op de bouwplaats en vertegenwoordigers van Vilente en Woonzorg Nederland even bij stil gestaan.

Sint Barbara is een bouwproject aan het Minister Aalbersepark in Ede waar 30 zorgwoningen, 32 groepswoningen voor ouderen met dementie en 70 aanleunwoningen worden gebouwd. Nadat op 20 december vorig jaar de eerste paal werd geslagen kan na ruim 9 maanden worden gevierd dat het hoogste punt is bereikt.

Sint Barbara wordt het hart van een woonzorgzone in dit deel van Ede. In een woonzorgzone wil Vilente de buurt, bewoners, zorg en welzijn bij elkaar brengen. De komende jaren wordt er in Ede en Renkum een aantal nieuwbouwprojecten gerealiseerd waar bewoners van de buurt en de bewoners van (zorg)appartementen een beroep op kunnen doen. Jong en oud, valide en minder valide, gezond en minder gezond treft elkaar in een levensloopbestendige omgeving die bijdraagt aan het gemeenschapsgevoel in de wijk.

In deze nieuwbouw komen naast de woningen ook een dagopvang, een kapel, een multifunctioneel wijkcentrum. In dit centrum zijn onder meer een grandcafé en een restaurant gehuisvest. Zo wordt het een gebouw met een goede buurtfunctie. De bouw verloopt volgens plan en zal midden volgend jaar worden opgeleverd en in gebruik genomen.

foto: vlnr.: Martin Haverkort (directeur Vilente), Monique de Koning (directiesecretariaat Vilente), Oeds Keizer (projectmanager uitvoering Woonzorg Nederland)

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie