met Hefter

10 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Stichting het Kunstgebeuren organiseert, met steun van de Rabobank, een workshop ‘Schilderen met textiel’, te geven door de jonge Rotterdamse kunstenares Daniella Hefter. In deze workshop maken de deelnemers een eigen kunstwerk met gemengde technieken.

Uitgaande van een bestaande afbeelding of een eigen idee wordt een compositie gemaakt met bijzondere stoffen, garens, kralen, papier en verf. Deelnemers aan de workshop kunnen appliqueren, borduren, naaien, schilderen, enzovoorts.

Alles komt samen in een ingeraamd kunstwerk dat aan het eind van de dag mee naar huis gaat. Maar wie dat wil, mag zijn/haar eigen werk tentoonstellen op de Najaarsexpositie van het Kunstgebeuren, waar onder andere ookwerk van Daniella Hefter, te zien is. Deze terugkerende tentoonstelling wordt die een week later gehouden in Ede.

Daniella Hefter werd in 1976 geboren in een Hongaarse kunstenaarsfamilie, groeide op in Nederland en studeerde in 2002 af aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Zij is bekend om haar originele composities met diverse technieken op linnen, vol emotie en sfeer.

Haar werk was te zien in het blad ‘Textiel Plus’ en op diverse exposities. Zij is tevens docent kunstzinnige vorming. De workshop wordt gehouden op zaterdag 27 oktober van 10.00 tot ongeveer 17.00 uur in het kantoor van de Afvalcombinatie aan de Neonstraat 4 in Ede. Vooraanmelding is noodzakelijk. Kosten inclusief materialen, koffie/thee en lunch bedragen zestig euro.

Deelnemers dienen hun eigen naaimachine mee te nemen, omdat dat het prettigst werkt. Wie meer wil weten, of zich wil opgeven voor deze creatieve dag, kan kijken op de website www.hetkunstgebeuren.nl. Belangstellenden kunnen ook bellen met de Stichting het Kunstgebeuren, 0318 413251.

u Zie www.edestad.nl voor een foto van de Rotterdamse textielkunstenares Daniella Hefter.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie