Weekendje kinderen vaste prik

10 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

Zijn buurman heeft niet lang geleden de buitenkant van het huis ook al opgeknapt. Maas: ,,Dus nu valt mijn huis al helemaal op. Ik wil wel dat mijn huis er een beetje fatsoenlijk uit ziet.” Zijn achtertuin grenst sinds twee jaar aan winkelcentrum Hoog Maanen. Daarvoor was het er nog kaal en vlak en keek Maas nog uit op de Parkweg. ,,Ik wist wel dat het ging gebeuren hoor, maar de muren staan echt tegen mijn tuin aan”, vertelt hij. Toch is het doordeweeks erg rustig in zijn straatje. Met de directe buren heeft Maas goede contacten. ,,Ik heb hele fijne buren. Zo nu en dan praten we even bij op straat. En de overbuurman zorgt ook altijd voor de kliko als ik er niet ben.”

EDE – Aan de Blokkenweg nummer acht woont de 58-jarige Maas Essenburg. Hij woont hier sinds drie jaar. Toen hij het huis kocht, moest er nog veel aan gedaan worden. Zo heeft hij – met de hulp van een goede kennis – er een hele nieuwe keuken geplaatst. Daar is hij die kennis nog steeds dankbaar voor. De volgende stap is de buitenkant van het huis flink aanpakken. ,,Binnen een jaar gaat het gebeuren. Ik zeg dat nu al een tijdje, maar het gaat écht gebeuren”, verzekert Maas.

door Mapke de Boer

Om praktische redenen heeft Maas er voor gekozen dit huis te kopen. Hij kwam richting Ede door zijn ex-vrouw waarmee hij in Bennekom heeft gewoond. Met haar kreeg hij drie kinderen: Linde (20), Diane (18) en Anne (16). Om die reden is hij in Ede-Zuid gaan wonen. Niet te ver bij de kinderen in Bennekom vandaan. Ook wilde hij een huis met vier slaapkamers, zodat alle kinderen en hijzelf een slaapkamer hebben in het huis. Ook kan hij alle boodschappen op loopafstand doen. ,,Als ik in het weekend lekkere verse broodjes bij de bakker wil kopen, ben ik binnen vijf minuten weer terug.”

Om het weekend is Maas druk bezig met zijn kinderen. Of wel, met de sporten van zijn kinderen. Soms is het hele weekend vol gepland met waterpolo, korfbal of voetbal. Hij gaat daar dan heen met zijn vriendin Nettie. ,,Soms als er twee sporten op dezelfde dag en hetzelfde tijdstip zijn, gaat Nettie bijvoorbeeld naar korfbal en ik naar voetbal”, zegt Maas. Het andere weekend is Maas vaak bij Nettie in Zwijndrecht. Dan hebben zij tijd voor haar kant van de familie. Het weekendje met zijn kinderen noemt Maas ‘een vaste prik.’ ,,Daar komt niks tussen”, verzekert de familieman.

Met Ede heeft Maas nooit echt een band gehad, maar hij heeft er ook niks tegen. Bennekom heeft hij altijd wel prettiger gevonden. ,,Bennekom is toch meer een dorp. Ede heeft niet echt een eenheid, er zijn grote verschillen binnen Ede”, meent hij. Toch vindt hij het erg prettig om aan de Blokkenweg te wonen. Misschien als al zijn kinderen een eigen stekkie hebben gevonden, dat hij op een gegeven moment op zoek gaan naar iets kleiners. Maas: ,,Maar voorlopig zit ik hier nog wel.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie