Jeugdbrandweer Ede vierde tijdens landelijke finale

10 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Zwolle stond zaterdag in het teken van de jeugdbrandweerwedstrijden.

Vanaf 8.00 uur stromen langzaam de jeugdbrandweer ploegen Zwolle binnen om de laatste wedstrijd hogedruk aspiranten van 2007 te spelen en kans te maken op de titel “landskampioen”. Na een jaar van hard trainen en wedstrijden spelen heeft de Edese jeugdbrandweer zich weten te plaatsen bij de 10 beste ploegen van Nederland. Ondanks dat er maar eentje zich landskampioen mag noemen, moet de Edese jeugdbrandweer nog wel laten zien wat ze in huis heeft en gezien de concurrentie van de andere ploegen is het al een hele prestatie om hieraan mee te mogen doen. Om 10.00 uur is het de beurt aan de Edese ploeg om een brand te bestrijden in een molen waarbij ook nog eens slachtoffers worden vermist.

Bij aankomst staat er één persoon volledig in paniek op de eerste verdieping te wachten op de brandweer om gered te worden en staan er zes bezoekers van de molen bij de ingang en laten weten dat er nog iemand wordt vermist. Direct na aankomst van onze ploeg arriveert er ook een hoogwerker die de persoon op hoogte in veiligheid brengt waarmee de Edese ploeg zich kan richten op de redding van de vermiste persoon in de molen.

Wanneer deze op veilige wijze is gered, stort de ploeg zich volledig op de brand om zodoende de schade te beperken. Omdat het een vrij groot pand betreft en dat er meerdere slachtoffers zijn, heeft de bevelvoeder het sein “Middelbrand” gegeven en krijgt hij hulp van een tweede tankautospuit. De Edese ploeg bestrijdt de brand in het pand, terwijl de 2e tankautospuit de brand aan de achterzijde voor haar rekening neemt. Na het sein “Brandmeester” blust de ploeg de brand en kan er worden ingepakt waarna de klus is geklaard. Dat dit een behoorlijk lastige klus is, blijkt wel uit het feit dat vijf van de tien deelnemende ploegen niet genoeg tijd hebben om de brand binnen de gestelde tijd te blussen of de brand voldoende heeft verkend waarbij de doorslag aan de achterzijde niet is ontdekt.

De Edese jeugdbrandweer heeft aan alles voldaan maar men laat toch een paar punten liggen waardoor men een mooie vierde plaats heeft behaald. De Edese jeugdbrandweer mag zich al jaren tot één van de beste ploegen van Nederland noemen en heeft al vele prijzen in de wacht weten te slepen. Daar zijn de instructeurs dan ook best trots op, evenals de leiding van brandweer Ede. Voor 2007 heeft jeugdbrandweer Goes de hand weten te leggen op de titel van Landskampioen.

De ploeg indeling was René van Aalst, Johan Schuurman, Rick Marissen, Mark Janssen, Ernst Troost en Gerjon Balk en reserve Coline Hammann.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie