Pastor Garry Mendez

10 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - De samenwerkende stichtingen Kruispunten, Jona en Worldpartners houden sinds 1999 en vrijwilligersproject in Kroatië onder de naam Projekt Duga. Het project wordt gerund door Edese vrijwilligers en het afgelopen jaar hebben weer meer dan twintig vrijwilligers uit Ede meegeholpen aan dit project. Met name de zomerkampen voor de plaatselijke jeugd (zowel Kroatisch, Servisch als moslim) en de naailessen voor vrouwen waren een succes.

In de week van 14 tot 20 oktober wordt in Ede gecollecteerd voor Projekt Duga. Met de opbrengst kan het project voortgezet worden. Doel is om volgend jaar voor een groep van veertig kinderen een kamp te houden. De Edenaren zijn op zoek naar collectanten en ook nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom.

u Meer informatie is te vinden op www.projektduga.nl.

EDE - ‘De Hof van Gelderland’ en de Achterdoelen vieren zaterdag gezamenlijk hun verjaardag met de actie Ede Smakelijk. Deze dag zullen er verschillende lekkernijen te proeven en te koop zijn vanuit de talrijke smulhuisjes in het centrum. En voor de extra gezellige sfeer zorgen de muzikale keukenbrigades. Ook is er de mogelijkheid, met een volle buik, de behendigheid te testen, te springen in een grote opgeblazen taart of mee te doen aan een van de workshops. Er is keuze uit Spekkie voor je Bekkie: workshop met spekkies en suikerlijm; Atelier ‘d Petit Four: workshop petit four en Kniepertjes: workshop waarbij de kinderen zelf bakken.

EDE - Kinderen tot 12 jaar worden gevraagd op zaterdag 13 oktober deel te nemen aan de workshop Mascotte ontwerpen voor Ede Centrum. Alles is toegestaan te creëren: een vreemd beest, een fantasie kop, een ontwerp geïnspireerd op het hoofd van papa, zwart wit of in kleur of een eigen meegenomen voorbeeld. Een leuke naam voor de mascotte is natuurlijk mooi meegenomen.

Door een vakkundige jury, onder leiding van de kunstenares Cobi van de Kuit, wordt de winnende mascotte uitgekozen waarvan een levensgrote mascottepop wordt gemaakt. Deze mascottepop zal in 2008 tijdens een aantal evenementen in het centrum te zien zijn. Natuurlijk ontvangt de maker van het gekozen ontwerp een leuke prijs.

De workshop is van 13.30 uur tot 16.00 uur naast de Oude Kerk.

EDE - In de zoektocht naar het verband tussen travestieten, weduwen en wezen, Hindoes, Moslims en het christelijke geloof zal je moeten afreizen naar India. Daar in de sloppenwijken van Mumbay is pastor Garry Mendez actief onder deze doelgroepen. Hij helpt de allerarmsten hun bestaan weer op te bouwen, geeft liefde aan de mensen die door de maatschappij aan de kant gezet worden en getuigt onder Moslims en Hindoes. Een bijzondere man met een bijzonder verhaal.

Samen met zijn vrouw komt pastor Garry Mendez op zaterdag 27 oktober om 19.30 uur en zondag 28 oktober om 10.00 uur het één en ander te vertellen over zijn werk in India. Deze samenkomsten zijn voor iedereen toegankelijk en worden gehouden in ‘De Wissel’, Bettekamp 99 in Ede.

u Meer info: Wilbert de Goei en Danielle Jaspersen, Evangelische gemeente Jonah, tel. 655553 (bgg 611607) of mail naar kantoor@egjonah.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie