voor misbruiken dochtertje

10 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Een 31-jarige man uit Ede hoorde de officier van justitie vrijdag bij de rechtbank in Arnhem een werkstraf van 200 uur, een voorwaardelijke gevangenis straf van zes maanden en het volgen van een verplichte psychosociale therapie tegen zich eisen voor het seksueel misbruiken van zijn dochtertje.

De verdachte, die zei heel goed te weten dat hij fout bezig is geweest, heeft zich op 14 februari van dit jaar zelf aangegeven bij de politie. Hij bekende met zijn vijf jaar oude dochtertje drie keer ontucht te hebben gepleegd. Op de vraag van de rechter waarom hij niet na de eerste keer gestopt was met het misbruik gaf de verdachte toe aan een seksverslaving te lijden. ,,Ik wil graag in therapie om te kunnen veranderen”, zei hij in de rechtszaal.

De officier noemde de strafdaden die de man uit Ede heeft gepleegd ‘zeer ernstige feiten’. ,,U heeft het vertrouwen van uw dochter en van de hele familie beschaamd.” Daarom pleitte ze er ook voor de verdachte een hoge straf op te leggen. Ze nam wel in haar strafeis mee dat de man zich zelf bij de politie gemeld heeft en dat uit een eerder afgenomen intelligentietest is gebleken, dat hij zwakbegaafd is en de gevolgen van zijn handelen eventueel niet altijd even goed kan overzien.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie