Vierde cd Reni en Elisa Krijgsman

10 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Reni en Elisa Krijgsman zijn dik tevreden over hun nieuwe cd ‘Laat het zien’. De officiële release van de vierde cd van het Edese echtpaar is op 20 oktober tijdens een optreden van het tweetal in de Shelter aan de Industrieweg in Veenendaal. ,,Daar zullen we nummers van onze nieuwe en ook van onze voorgaande drie cd’s spelen”, zegt het duo, die zich er nu nog niet over uit wil laten wat voor verrassing zij dan voor het publiek in petto hebben.

door Jan de Boer

Van de eerste drie cd’s, ‘Onvoorwaardelijk’, ‘Samen’ en ‘Opnieuw’, zijn per stuk tussen de drie- en vierduizend exemplaren verkocht. Een resultaat waar Reni en Elisa, voor oorsprong Tukkers, niet ontevreden over zijn. Voor hun muziek maakt het tweetal graag een vergelijking met Marco Borsato, Blöf en Is ook schitterend. Allemaal Nederlandstalige muziek, waarvan de teksten grotendeels door Reni en Elisa zelf zijn geschreven. ,,De titelsong ‘Laat het zien’ is wel door anderen geschreven, Marja Busser en Ron Schröder. De muziek heeft Marcel Zimmer geschreven.” Op drie nummers na hebben ze de nummers zelf geschreven. Reni de teksten en Elisa de muziek. ,,In totaal staan er vijftien nummers op de cd. De laatste vier zijn livetracks van eerdere cd’s.”

Muzikaal en qua arrangementen zijn de liedjes dus vergelijkbaar met Borsato. ,,Het is Nederlandstalige pop met een overtuiging vanuit de christelijke bron. Niet uitgesproken gospel, in de zin dat er een maniertje is gevonden om het geloof bij de mensen te brengen. Onze liedjes gaan over onderwerpen waar elk mens mee te maken heeft, waarbij je ook een stuk erkenning en herkenning geeft ook binnen het feit dat je christen bent in de wereld.”

Reni en Elisa zingen liedjes over het huwelijk, dood, geboorte, relatie, man/vrouw, en gezin. ,,Je kunt het zo gek niet bedenken.” De nieuwe cd is opgenomen in de Relimusicstudio van Elisa Krijgsman aan de Hoorn in Ede. ,,Ik heb het gemixt bij Johnny Hulst in Staphorst of all places. De cd wordt uitgegeven door platenmaatschappij Ecovata”

Voornamelijk is de cd te koop in christelijke boekwinkels. ,,Maar wat ons betreft mag de cd overal verkocht worden.” Reni en Elisa zijn al vanaf 2000 bezig en treden met een vijfkoppige band op. ,,Ik speel gitaar en Reni zingt”, stelt Elisa. Het tweetal treedt bijna elk weekeind op. ,,Met onze eigen liedjes willen we meer gaan optreden. Er liggen plannen in het verschiet. We hebben een management aangetrokken, die mee gaat denken over een theaterprogramma.”

Over de nieuwe cd zijn Reni en Elisa in hun sas. ,,De reacties zijn laaiend enthousiast. We zien het wel. De mensen ontdekken steeds meer onze muziek. Het blijft maar doorstromen. Op zich een goede ontwikkeling”, vindt Elisa

Reni vult aan: ,,Ook omdat het luisterliedjes zijn. Je moet er rustig de tijd voor nemen. Sommige dingen spreken je aan, omdat jezelf in je leven in een fase zit waar zo’n nummer overgaat.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie