Honderden bezoekers geheimenwandeling

10 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - In Cultura was dinsdagavond de spectaculaire afsluiting van Sub Rosa. Deze geheimenwandeling werd door honderden mensen bezocht.

De vele geheimen die tijdens Sub Rosa door de bezoekers aan de brievenbus in het Atrium waren toevertrouwd, werden dinsdag door gediplomeerde stratenmakers voor eeuwig onder het plaveisel begraven.

De kinderboekenweek en het theaterseizoen werden in Cultura werd vorige week woensdag geopend met de doorlopende voorstelling Sub Rosa. Jan Terlouw leidde de première van Sub Rosa in door voor te lezen aan een groep kinderen. De kinderen luisterden geboeid. Terlouw presenteerde vervolgens voor de volwassenen enige van zijn altijd boeiende beschouwingen.

Hoeveel bezoekers er precies op Sub Rosa zijn afgekomen, is niet bekend, maar elke dag waren het enkele honderden. ,,Het nam met de dag toe door positieve mond-op-mond reclame. Er waren veel enthousiaste reacties van zowel volwassenen als kinderen. Maar ook van kunstenaars hadden er zeer veel waardering voor. Er waren in totaal vijftien ruimtes ingericht met installaties. De mensen verwachtten dat niet en waren er heel erg over te spreken”, vertelt Joop van Liere van Cultura. Sub Rosa was de speciale jubileumvoorstelling van Cultura, waarin het thuis van de Edese kunst en cultuur zich van haar geheimzinnigste kant laat zien. Sub Rosa was een creatie van regisseur Peter te Nuyl, die het verhaal van het gebouw vertelde.

Met Sub Rosa vierde Cultura haar tienjarig jubileum. De toegang was daarom gratis.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie