‘Beter halve milieuvergunning’

10 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

DEN HAAG/EDE - Juridische procedures hebben soms een onverwacht staartje. Een veehouder die naar de Raad van State stapte omdat de gemeente Ede zijn aanvraag voor een milieuvergunning gedeeltelijk had geweigerd, loopt het risico om van de weeromstuit ook het resterende deel kwijt te raken.

De vergunningaanvraag had enerzijds betrekking op een melkveehouderij aan de Kreelseweg, en anderzijds op een paardenbedrijf aan de Groot Ginkelseweg. Veehouder H.P. Prangsma vindt dat het in wezen om één bedrijf gaat, maar de gemeente denkt daar anders over. Vanwege de nabijheid van de Edesche Hei en de bezwaren van een buurman werd de vergunning voor het paardenbedrijf geweigerd.

Prangsma ging tegen die weigering in beroep bij de Raad van State in Den Haag, waar de zaak vrijdag werd behandeld. Tijdens de zitting kwam echter noch de veehouder zelf, noch diens raadsman opdagen. Volgens de gemeentewoordvoerder wijst dit er op dat Prangsma ‘de moed al min of meer heeft opgegeven’. Want hoewel beide partijen het niet eens zijn over de precieze afstand tussen beide percelen, liggen ze sowieso veel te ver van elkaar om als één bedrijf te worden beschouwd.

De kans is echter groot dat de kous daarmee nog niet af is. De gemeente heeft Prangsma nu een halve vergunning verleend, en het is maar de vraag of dat kan. Aangezien voor beide percelen tezamen een aanvraag was ingediend, had de gemeente die aanvraag ook als geheel moeten beoordelen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie