Fortissimo verliest 'degradatieduel'

10 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Na alle perikelen rondom het gestaakte duel tegen SC Oranje, stond voetbalclub Fortissimo zondag weer op het veld. De wedstrijd die op het programma stond was er een in het rijtje van "degradatieduels". Na negentig minuten was Fortissimo door ONA'53 met 2-0 verslagen en wist het eens te meer dat het in de hoek zit waar de klappen vallen.

door Boy Imminck

Het grote probleem van Fortissimo is al weken de voorhoede. In vergelijking met vorig seizoen is er weinig meer van over. Bilal el Hassnaoui vertrok naar DOVO, terwijl zijn broer Mohammed kampt met een beenbreuk. Michel van den Brink geeft de voorkeur aan het zaalvoetbal, en Amar Hamdane is weggestuurd na het incident tegen SC Oranje.

Fortissimo haalde wel Samir Raoui van VRC. De aanvaller begon bijna vanzelfsprekend in de basis. Trainer Dick Schreuder koos voor een systeem met vijf middenvelders en één spits (Raoui). Carlo Vermeer en Marcel Ribbens kwamen vanuit het middenveld door over de zijkanten om zo de eenzame aanvaller van voorzetten te voorzien. In de praktijk lukte het slechts sporadisch om door de stugge verdediging van ONA te breken.

Keerpunt

De eerste keer dat Samir Raoui voor doelman Mark Esman verscheen, had het al raak moeten zijn. Vanaf vijf meter raakte de spits de bal totaal verkeerd, waardoor er snel uitverdedigd kon worden. In de tegenaanval moest doelman Jeroen Labeur van Fortissimo in actie komen. De keeper gleed uit, blesseerde zichzelf en zag daarna Dennie Lamers de openingstreffer maken voor de thuisploeg. Een "lucky" tegentreffer past wel bij het scenario van Fortissimo in de laatste weken.

Ook het uitvallen van doelman Labeur werd met een moedeloze blik aangezien door de Edese bank. Net voor rust leek het tij te gaan keren voor de bezoekers. Gelegenheids linksbuiten Carlo Vermeer werd net binnen de zestienmeter neergelegd en verdiende een strafschop. Samir Raoui stond achter de bal en mikte precies op de vuisten van Mark Esman, die gestrekt naar de goede hoek ging. ,,Ik baal hier ongelooflijk van. Een doelpunt was precies wat we nodig hadden. Ik had de wedstrijd kunnen doen kantelen", vond Raoui.

Na rust deelden de Wageningers al snel de beslissende tik uit. Vincent Bor was attent bij een voorzet en tikte tussen een aantal verdedigers binnen: 2-0. Het spel van de Edenaren werd er daarna niet beter op. De verkeerde passes waren zelfs niet op vier handen te tellen.

Ommekeer

Samir Raoui was na de wedstrijd niet blij met het resultaat, maar kondigde en ommekeer aan. ,,Iedereen ziet dat we vandaag veel spelers voorin missen. Ik stond eigenlijk op een eiland. Als ik zie hoe we trainen, dan valt me op dat we er daar al keihard voor knokken. Vandaag kwam ook wel een goede mentaliteit bovendrijven, alleen het voetbal was niet goed genoeg. De ploeg is na alles wat er is gebeurd, twee weken geleden in Arnhem, best optimistisch. We hebben kwaliteit genoeg in onze selectie. Dus ik ben er zeker van dat we binnenkort een ommekeer gaan meemaken", aldus Raoui.

Fortissimo staat na het resultaat tegen ONA onderaan met drie punten uit vijf wedstrijden. Volgende week speelt de ploeg thuis tegen Quick 1888.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie