Advendo'57 met lege handen terug uit de polder

10 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

EDERVEEN - Advendo'57 verloor in de polder met 2-1 van ASV Dronten. ,,Hoewel de nederlaag op zich wel terecht is, heerst er bij ons toch het gevoel dat er meer mogelijk was geweest'', liet elftalleider Frank Morren weten.

Misschien dat de Ederveners onder de indruk waren van de prachtige accommodatie, feit is dat ze slecht van start gingen. De wel fel begonnen thuisploeg kwam via Pim Herrewijn op voorsprong: 1-0.

Mede omdat ASV Dronten wat gas terug nam, kwam Advendo beter in de wedstrijd. Maar drie kansen in even zoveel minuten van Teus van den Brink en Jarco van den Dikkenberg (2x) leverden geen doelpunt op. De twee keer achter elkaar gedegradeerde Drontenaren teisterden nog een keer de paal.

Trainer Henry Kalk liet zijn mannen halverwege weten dat er wat te halen viel. Maar dat werd minder toen Joany Ascherl via een gemakkelijk verkregen strafschop de stand op 2-0 bracht. Zonder veel kansen te krijgen, probeerde Advendo het nog wel. Na een overtreding op Jaap van Doorn ging de bal opnieuw makkelijk op de stip. Jarco van den Dikkenberg maakte geen fout: 2-1. Verder wist Advendo niet te komen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie