Inbrekers aangehouden bij afrit Ede

12 oktober 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - De politie heeft op donderdag drie mannen aangehouden op de A12 bij Ede nadat zij hadden ingebroken bij een dierenartsenpraktijk aan de Nijverheidsweg in Aalten.

De drie mannen van 26, 35, en 36 uit Zeist werden rond 03.50 uur overlopen door een buurtbewoner toen ze bezig waren in te breken bij een bedrijf aan de Nijverheidsweg. Hierop sloegen zij op de vlucht. Bij hun vlucht ontdeden de mannen zich van een beamer die aan de praktijk toebehoorde. De gealarmeerde politie was snel ter plaatse en door diverse eenheden werd naar de mannen uitgekeken.

Door agenten die langs de A12 hadden postgevat, werden verdachten gesignaleerd en achtervolgd. Rond 05.20 uur kreeg de auto met inzitten op de afrit Ede-Wageningen op de A12 een stopteken van collega's van politie Gelderland-Midden.

De mannen bleken in het bezit van inbrekersgereedschap, een hoeveelheid geld en bivakmutsen en werden hierop aangehouden. De mannen zijn overgebracht naar het bureau en ingesloten. De politie onderzoekt de zaak.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie