Platform recreatieplas kiest voor Billy Bird

7 november 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Het Platform Ede voor Waterrecreatie heeft haar voorkeur uitgesproken voor de firma Billy Bird om zich te vestigen bij de nieuwe recreatieplas die langs de N224 tussen Ede en Veenendaal moet komen.

,,Waterrecreatie- Sport- Milieu- Gehandicapten- en Scouting- organisaties, verenigd in het platform hebben zich de afgelopen jaren verdiept in de wijze waarop het gebied zich het beste kon ontwikkelen. Eind oktober hebben we ons samen met vier ondernemers gebogen over de plannen en hebben onze leden hun 'laatste' vragen kunnen stellen'', aldus voorzitter Roel Roeten. Billy Bird zou uitgevoerd worden door Ballast Nedam.

De andere potentiële ondernemingen zijn: Van Gelder BV, Lingland groep en Zegers/Roseboom. ,,Helaas is er geen communicatie tot stand gekomen met Dekker van de Kamp ontwikkelings bv waardoor ons inziens niet is voldaan aan de communicatieregelgeving'', schrijft Roeten.

,,Wij zijn ons bewust van het gegeven dat wij 'slechts' met name een gewogen visie hebben over recreatie en ruimtelijke kwaliteit en niet over zandwinning en financiën. Wij willen u onze visie in dit stadium echter niet onthouden'', licht Roeten nog schriftelijk toe richting gemeentebestuur.

Belangrijke uitgangspunten bij de besluitvorming van het platform zijn een multifunctionele, kwalitatief hoogwaardige recreatieplas met plaats voor de natuur, laagdrempelig, met een veilige toegang voor bewoners uit de regio waaronder de verenigingen en met visie op een 'win win'-situatie voor exploitant en verenigingen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie