Flightsimulatorshow tijdens lezing Gerard Boekhoven

7 november 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Wist u dat Schiphol bijna op de Edese hei had gelegen? Gerard Boekhoven weet hier alles van en geeft dinsdag 13 november om 20.00 uur een lezing in het Historisch Museum Ede.

Dat Ede een belangrijke rol heeft gespeeld in de beginperiode van de Nederlandse luchtvaart is een vaststaand feit. Dat dit niet algemeen bekend is heeft een aantal redenen. Eén daarvan is gelegen in het feit dat de vliegvelden op de heide niet zo lang dienst gedaan hebben. Waarom niet, zou je je kunnen afvragen. Ze hadden een prachtig terrein, midden in het centrum van Nederland, gelegen in de nabijheid van een spoorlijn, en toch werd het niet wat men ervan gedacht had. Over deze vraag en over de vroege geschiedenis van de Nederlandse luchtvaart in het algemeen zal Gerard Boekhoven u meer vertellen. Hij doet dit aan de hand van een flightsimulatorshow, waarbij u kunt horen en zien hoe de verschillende oude kisten vlogen. Ook zal hij toelichten hoe de diverse vliegtuigbouwers tot hun ontwerp kwamen en waarom ze al of niet succesvol waren.

Gerard Boekhoven houdt zich onder andere bezig met de ontwikkeling van de luchtvaart in Nederland en doet zijn onderzoek voornamelijk in het Aviodrome op het vliegveld van Lelystad.

Kosten: voor leden van de Vereniging Oud Ede € 4,-- en voor niet-leden € 5,--, inclusief de entree van het museum en een kopje koffie of thee. Om zeker te zijn van een plaats adviseren wij u vooraf telefonisch of via de mail te reserveren.

Het Historisch Museum Ede is gevestigd aan het Museumplein 7. Tel. 619554, e-mail info@historischmuseumede.nl; www.historischmuseumede.nl. Openingstijden:dinsdag t/m zaterdag 13.30 tot 17.00 uur, zondag 13.30 tot 16.00 uur. Toegangsprijs: € 2,50 voor volwassenen en € 1,50 voor kinderen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie