Gratis Bloedsuikertest in de apotheek

7 november 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Tijdens de Bloedsuikertest in 2006 zijn 120.000 mensen in de apotheek getest op hun risico op diabetes. Ruim 7 procent van hen had een verhoogde waarde. Dit is voor apothekers in de Gelderse Vallei voldoende reden om vanaf Wereld Diabetes Dag (14 november) voor de tweede keer de Bloedsuikertest te organiseren in samenwerking met de landelijke campagne 'Kijk op Diabetes'.

Dankzij de Bloedsuikertest zijn mensen zich meer bewust van hun risico op type twee diabetes. Deze variant is in het begin moeilijk te herkennen, maar belangrijk om vroeg te ontdekken. Dan kan de ziekte meteen worden behandeld en minder schade in het lichaam aanrichten. De noodzaak van de Bloedsuikertest in apotheken is dus wel duidelijk.

Om er achter te komen of u tot de risicogroep behoort, kunt u op www.kijkopdiabetes.nl de Diabetes risicotest invullen. Er is ook een papieren versie beschikbaar in de apotheek.

Met slechts één druppel bloed, verkregen uit een vingerprik, kan in 5 seconden de bloedsuikerwaarde bepaald worden. Bij een verhoogde waarde wordt uitgelegd wat dit betekent, eventueel een tweede keer getest en indien nodig doorverwezen naar de huisarts.

Voor de Bloedsuikertest kunt u van 9.00-17.30 uur in uw apotheek terecht op de aangegeven datum.

Ede Acacia Service Apotheek maandag 19 november

Ede Edesche Kring-apotheek donderdag 15 november

Ede Kring-apotheek Rietkampen dinsdag 4 december

Ede Kring-apotheek Veldhuizen woensdag 28 november

Ede Kring-apotheek Weideman dinsdag 20 november

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie