Uitvindersbuurt ,,ernstig teleurgesteld''

9 november 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Wil Gonzalez, voorzitter van de Bewonerscommissie Uitvindersbuurt, schrijft aan de fracties van de gemeenteraad dat zij ,,ernstig teleurgesteld'' is in de ,,nietszeggende houding'' van de politieke partijen, met uitzondering van de ChristenUnie en de PvdA. Zij doelt hiermee op reacties op vertraging van de nieuwbouwwoningen.

De offertes van de aannemers liggen veel hoger dan de eigen berekeningen van woningcorporatie Woonstede. Bovendien zou de start van de bouw vertraging oplopen. ,,Wij vinden uw reactie niet getuigen van het bezig zijn met zaken die veel bewoners en uw stemmers aangaat, namelijk: woningbouw en woningnood'', aldus Gonzalez.

,,Sommige partijen houden zich liever bezig met andere zaken. Maar gelet op de uitspraak met betrekking tot de berekeningen van de aannemers, moet er gewaakt worden voor kostenverhoging, die mogelijk doorberekend zal worden in hogere huren of koopprijzen. Met andere woorden: het moet uit de lengte of de breedte. Vertragingen leiden tot ongenoegen bij bewoners, huurders en kopers en komen het vertrouwen in de betrokken partijen niet ten goede. Ook de oplossing van de woningnood in Ede wordt weer vooruit geschoven. Zijn het eerst vleermuizen in de huizen, nu zitten er in het calculatieprogramma muizen.''

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie