Coach moet Reehorst weer wakker schudden

14 november 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - De handbalsters van Reehorst hebben het zichzelf weer onnodig moeilijk gemaakt in de wedstrijd zondag tegen OBW. Al het hele seizoen kampen de Edese handbalsters met het feit dat ze te traag starten. Pas als de tegenstander er een paar doelpunten heeft ingegooid, lijkt Reehorst wakker te worden en te gaan handballen.

Ook tegen OBW, een team dat van tevoren niet te hoog werd ingeschat, kwamen de Edesen al in korte tijd op een 5-0 achterstand te staan. Het probleem aan Edese zijde werd duidelijk zichtbaar: men speelt zo gretig dat er slordig wordt aangespeeld, waardoor er constant balverlies wordt geleden. De snelle speelsters van OBW wisten hier vervolgens wel raad mee.

Tot de rust had Reehorst geen antwoord op het harde spel van de thuisploeg (9-5). Na een donderspeech van de coach herpakte de Edese ploeg zich in de tweede helft. Een paar snelle aanvallen van Kim de Quay en Anneke van Oel brachten Reehorst dichterbij.

Bij een stand van 14-14 leek alles nog mogelijk. Helaas werd Reehorst toen de dupe van de scheidsrechter, die alle overtredingen van de Edese speelsters met ( in totaal acht) strafworpen bestrafte en zo op het eind OBW aan de punten hielp. Reehorst verloor met 18-16.