Raad wil pas voor minima vanaf januari

14 november 2007 om 00:00 Nieuws

Met de motie verzoekt de raad het college om ervoor te zorgen dat er met ingang van 1 januari 2008 een sport- en cultuurpas voor jongeren tot en met zestien jaar is. Het gaat om jongeren uit gezinnen met een minimuminkomen. De raad wenst dat het college bij de uitvoering samenwerkt met Sportservice Ede, Cultura en de Rotary.

EDE - De meeste partijen in de gemeenteraad spraken donderdagavond hun tevredenheid uit over de programmabegroting 2008-2011. Maar ook de tevreden fractievoorzitters hadden toch enkele zaken die ze onder de aandacht van burgemeester en wethouders wilden brengen. Voor de PvdA was de sport- en cultuurpas zo'n punt. Dinsdag werd een motie van de PvdA over de invoering van de pas door de raad aangenomen. Alleen de SGP was tegen.

door Martijn den Hollander

De wethouders Frank van Zuilen en Roel Kremers wilden aanvankelijk gezamenlijk met een pas voor de minima komen, maar sinds dinsdag houdt alleen Kremers zich met het dossier bezig.

Van Zuilen deed donderdag geen uitspraak over de vorm van de 'pas', behalve dan dat er gewerkt zal worden met een oplaadsysteem. Kremers: ,,Het komt nu op de uitvoering aan. We moeten het even tijd gunnen." De PvdA wilde echter dat er haast gemaakt wordt met de pas.

PvdA'er Maarten Jan Kettmann deed donderdag tevergeefs een poging om uit de mond van Van Zuilen te horen dat er een fysieke pas komt. Kettmann tegenover deze krant: ,,De wethouder wil gewoon geld geven. Bij keurige ouders is dat geen probleem. Maar geef je honderd euro aan een dronkenlap, dan is het morgen jenever. Een fysieke pas werkt niet stigmatiserend, want iedereen kan hem krijgen. Het rijke jongetje krijgt hem van zijn ouders, het arme jongetje haalt hem bij de gemeente."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie