Drie judokampioenen in IJsselstein

14 november 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Een groep judoka's van Sportschool Venendaal was zondag op bezoek bij het Judo Toernooi van Judo Ryu Rijkse in IJsselstein.

Een judotoernooi dat van redelijk goed/hoog niveau bleek te zijn. Maar liefst drie judoka's wisten kampioen te worden. In de ochtend waren dat Soufyan Ait Ali en Bob Kroon. Beide judoka's wisten al hun partijen te winnen. Soufyan won vijf wedstrijden in een poule en Bob Kroon won de voorronden, de kwartfinale, de halve finale en de finale. In alle partijen maakte hij goed gebruik van zijn favoriete worp, een voet veeg/barai. Ook Ertan Demirel draaide een goed toernooi. Hij verloor echter in de halve finale en ook om de derde plaats; Ertan werd vijfde.

Vervolgens was het de beurt aan Jacco Overeem. In een spannende poule eindigden drie judoka's met een gelijk aantal gewonnen wedstrijden. Helaas had Jacco de minste punten gescoord. Toch werd hij zeer verdienstelijk derde in IJsselstein. Aylin Demirel werd vierde.

Sjoerd Venendaal won bijna al zijn partijen met ippon. Met schouderworpen, Houdgrepen en een armklem. Hij verloor echter één partij. Tegen Michael Bronk kwam hij voor te staan met een yuko en een koka. Echter Michael wist 45 seconden voor tijd een waza ari te scoren. Sjoerd probeerde nog terug te komen, dat lukte echter niet. Een tweede plaats was zijn deel.

Frederique Kroon lukte het wel. Zij werd evenals haar broer, kampioen in IJsselstein. Charlene van der Deijl en Carsten Nicolai draaiden ook een mooi toernooi. Samen met Carsten Nicolai kwam zij terecht in de kruisfinale. Zij moesten het onderling uitvechten om de derde plaats. Charlene ging met de beker naar huis, Carsten werd toch zeer verdiend 4e!!

Foto:

Bob en Frederique Kroon in de prijzen in IJsselstein.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie