Informatie-avond 'jongeren en alcohol'

14 november 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - ‘Heeft u kinderen in de leeftijd van 10 tot en met 18 jaar?’ Kom dan op dinsdag 20 november naar de informatieavond voor ouders over alcohol en opvoeding bij het Kruiswerk West-Veluwe aan de Kerkweg 63 in Ede, naast het Soma gebouw.

De bijeenkomst is gratis, begint om 19.30 uur, en zal eindigen om ongeveer 21.30 uur. Tijdens dit initiatief wordt informatie gegeven over de werking en risico’s van alcohol en is er uitgebreid aandacht voor opvoedingstips.

Opgeven vóór 19 november bij de administratie van de afdeling Preventie & Monitoring 026-8451300 of via HYPERLINK “

IrisZorg sluit zich aan bij de landelijke campagne ‘Voorkom alcoholschade bij uw opgroeiende kind’. Ouders worden meer bewust gemaakt van de risico’s van drinken op jonge leeftijd. De campagne confronteert ouders met het feit dat ze zelf invloed hebben op het alcoholgebruik van hun kinderen.

Uit onderzoek van het Trimbos-instituut blijkt dat de alcoholconsumptie onder jongeren in Nederland de afgelopen jaren sterk is toegenomen, vooral onder de jongere leeftijdsgroepen (12-13 jaar). Het drinken van alcohol op jonge leeftijd is schadelijk voor de gezondheid. Het leidt tot meer risicovol seksueel gedrag, een grotere kans op ongevallen en verwondingen én op agressief gedrag. Ook is er een grotere kans op schade aan de hersenen (leren, geheugen, aandacht). Daarnaast lopen jongeren die al vroeg beginnen met drinken een groter risico om op latere leeftijd problemen te krijgen met alcohol.

Vragen?: IrisZorg, afdeling Preventie & Monitoring 026-8451300. Opvoedingstips zijn ook terug te vinden op de website HYPERLINK “

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie