Expositie internationale kunstenares in Huis Kernhem

21 november 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Jenny Milne, internationaal kunstenares met beeldende werken en visuele kunst, exposeert van 1 tot en met 16 december in Huis Kernhem aan de Kernhemseweg 7.

Jenny’s kunst is gebaseerd op levensstijl, maatschappelijke gedragscodes en veelvuldige absurditeiten binnen de westerse wereld, waarbij ook milieuvraagstukken aan de orde komen. Hoewel haar werkstukken er vaak gemoedelijk uitzien, is veelal een meer serieus onderwerp ingesloten. De combinatie van humor en de natuurlijke structuur van wol en zijde, die er om vraagt om aangeraakt te worden, maakt het voor iedereen toegankelijk om zich met haar werk te kunnen verbinden.

Door integratie van deze ‘gevilte’ sculpturen in een bepaald landschap of samen met objecten komen het karakter en de integriteit van deze stukken sterk naar voren. Gebruik makend van fotografie en film is er een serie ontstaan, genaamd de “Fragility Collection”. Deze is geïnspireerd door de landschappen van zowel Zuidwest Schotland als Oostelijk Yorkshire. Op bezoek in de Edese regio, voelt Jenny Milne de zelfde verbondenheid met het totale landschap. Zelf zegt ze “de sfeer en mysterieuze schoonheid van de heide, speciaal met het winterse licht, is vergelijkbaar met de landschappen van Yorkshire en Schotland. Ik ben geïnspireerd en ik wil snel terugkomen om het landschap hier te gebruiken voor inspiratie en nieuw werk.”

Openingstijden van de expositie zijn zaterdag van 15.00 tot 17.00 uur en zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Tijdens de openingstijden is Jenny Milne aanwezig. Zij demonstreert dan de technieken die haar werk zo uniek maken. Er is de ook de mogelijkheid om workshop(s) vilt maken bij te wonen. Voor meer informatie: tel. (0318) 63 37 09.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie