Aanrander nog dertig dagen vast

21 november 2007 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - De man uit Rijen die verdacht wordt van elf aanrandingen blijft nog zeker dertig dagen vastzitten. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Den Bosch op verzoek van de officier van justitie bepaald.

De 43-jarige man werd onlangs voor de derde keer in korte tijd aangehouden. Hij meldde zich bij het politiebureau van Rijen. Dat deed hij nadat het opsporingsprogramma Bureau Brabant van de regionale Omroep Brabant aandacht had besteed aan de zaak. Een van de tips wees direct naar nu aangehouden verdachte.

Op het bureau verklaarde hij verantwoordelijk te zijn voor drie aanrandingen in Berghem en één aanranding in Oss. De verdachte werd eerder ook al twee keer aangehouden voor zeker zeven aanrandingen in Doorwerth, Heelsum en Bennekom maar tot twee keer toe liet de rechter-commissaris in Arnhem hem weer vrij. Dit leidde tot grote verontwaardiging én ongerustheid bij de bevolking in de gemeente Renkum.

De man blijft nu nog zeker dertig dagen in hechtenis. Deze kan daarna nog met twee maal dertig dagen worden verlengd. Elke mogelijke verlenging zal door de raadkamer moeten worden bepaald.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie