Ingezonden brieven

21 november 2007 om 00:00 Nieuws

Friends on Ice

Het kan toch niet waar zijn! Met verbijstering heb ik het stuk gelezen over “Friends on Ice van de baan”. Na zoveel jaar werd eindelijk het fantastische “stilliggende” theater gebruikt. Zo’n mooie locatie in de gemeente Ede dat maakt het genieten en het schaatsen nog mooier.

Het gemeente Bestuur zou trots moeten zijn op zo’n mooi evenement en moet zich schamen dat de procedure nu zo’n wending heeft gekregen. Het trekt niet alleen mensen vanuit de gemeente Ede maar ook uit de omstreken Veenendaal, Renkum, Doorwerth en vooral Oosterbeek e.o.

Na schooltijd wordt er op de scholen in Oosterbeek een planning gemaakt wie er met een groep kinderen naar Ede rijdt, zodat de kinderen kunnen (leren) schaatsen en op deze manier een goede invulling geven aan hun vrije tijd. Dat willen we toch....dat de kinderen hun vrije.tijd aan zoiets besteden i.p.v. achter hun DS/MSN/internet/televisie en alle andere passieve bezigheden.

Dat buurtbewoners zo hard klagen met als resultaat “Friends on Ice van de baan” is te belachelijk voor woorden. Dat de gemeente Ede serieus omgaat met klachten van omwonenden is als positief te ervaren maar laten we a.u.b. het in de juiste context houden.

Gemeente Ede doe iets aan o.a. hangjongeren daar hebben we (over)last van en laat alle kinderen/volwassenen genieten van dit mooie evenement. Het evenement Friends on Ice op zo’n mooie locatie is een visite-kaartje voor de gemeente Ede. Laten we dat zo houden.

Mede namens diverse bewoners van de gemeente Renkum,

E. Schoeman, Renkum

Dat de gemeente 280.000 euro beschikbaar heeft gesteld voor de renovatie van het Openluchttheater, juich ik van harte toe. Dat er een commissie komt om de programmering van de evenementen in de ‘Eder Kuil’ te verzorgen, vind ik ook een goede zaak.

De gemeente rijdt echter een scheve schaats door de omwonenden niet actief bij de plannenmakerij te betrekken. Uitsluitend afgaande op een beperkt aantal klachten van omwonenden heeft men aan Friends on Ice zodanige voorwaarden verbonden, dat het organiseren van dit succesvolle evenement financieel niet meer haalbaar is.

Is er inderdaad sprake van een handjevol klagers of vertolken zij de mening van het gros van de omwonenden? Door eerst via een vragenlijst te inventariseren, hoeveel omwonenden overlast ervaren van Friends on Ice en vervolgens een gespreksavond met hen te organiseren, ontstaat een veel zuiverder beeld van de ervaren overlast.

Als de omwonenden serieus worden genomen, willen zij vast wel meedenken over oplossingen om de geluids- en parkeerhinder te verminderen. Door bijvoorbeeld het aantal avonden waarop de geluidslimiet van 60 decibel mag worden overschreden, te maximeren en voor bepaalde wegen alleen het parkeren door omwonenden toe te staan, kunnen waarschijnlijk al veel irritaties worden weg genomen. Door de klachten van omwonenden serieus te nemen en samen te zoeken naar oplossingen daarvoor, bereiken we meer dan de klagers de zwarte piet toe te spelen!

Jan Hille Ris Lambers, Bennekom

Bellestein

Vind U de Bellestein ook zo opgeknapt? Nu wij niet en waarom?

Wij wonen aan de zijkant bij de Lidl en zijn vanaf het begin betrokken geweest met de herinrichting van de bestrating, hebben vergaderingen bijgewoond, en ideeën voorgedragen. Bijvoorbeeld over de verlichting in de straat naast de Lidl. De lantaarn die er staat, staat scheef, en niet op de goede afscheiding, zodat inparkeren voor de bewoners lastig is en al wat schade aan de auto heeft veroorzaakt. Ons voorstel was: doe verlichting aan de muur en maak een soort weggetje langs de muur voor de winkelwagentjes. Minde herrie dus.

Ook zou het straatje opnieuw betegeld worden omdat de putten 3 cm boven de stenen uit steken. Na de vakantie lag er een brief op de deurmat dat de werkzaamheden zouden beginnen en uit de tekeningen bleek dat al onze ideeën er niet meer opstonden.

Hierover meteen gebeld met de buurtbeheerder, die dit zou uitzoeken. Niets meer van gehoord. Vervolgens de gemeente gebeld. Die zei, bel buurtbeheer. Het zou doorgegeven worden. Niets meer gehoord. Tenslotte mobiel gebeld met Buurtbeheer. We zijn nooit teruggebeld.

En het resultaat is nu dat de bestrating precies bij de zijkant van de Lidl is gestopt en wij met een verzakte straat zitten die door de grote vrachtauto’s met stenen en zand nog erger is geworden dan het was. Mocht de Bellestein feestelijk geopend worden dan hoop ik dat de gemeente Ede ook beseft dat de achterkant en de zijkant van het winkelcentrum ook een ingang is van winkelend publiek dat boodschappen wil doen.

J. van den Berg, Ede

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie