Advendo'57 verrast bij DZC'68

21 november 2007 om 00:00 Nieuws

EDERVEEN - Het eerste en laatste kwartier was voor DZC'68. Het uur er tussen voor Advendo'57. Voldoende om een verrassende 2-3 zege uit Doetinchem mee te nemen.

In de beginfase had Advendo problemen met de snelle en switchende DZC spitsen. Jochem Isselman wist dat uit te drukken in de 1-0. Ook hielp de lat de Ederveners nog een keer.

Gaandeweg knokte de ploeg van Henry Kalk zich met goed voetbal in de wedstrijd. Dat betaalde zich uit in de 1-1 van Jaap van Doorn. Nadat eerder al een vrije trap van Henry van den Dikkenberg nog was gestopt, betekende een volgende tien minuten na rust in de 1-2. Toen de ingevallen Bernard van Vliet de 1-3 scoorde, leek de wedstrijd beslist.

Maar de 2-3 van Rick Heijink zorgde er voor dat het nog even 'billen knijpen' was op de Advendo bank. Zeker toen Jaap van Doorn de bovenkant van zijn eigen lat raakte. Uiteindelijk werd ook een serie van drie corners overleefd, en konden de drie punten in de Ederveense tas.