350 Scouts vieren afscheid van Tarzan groots

21 november 2007 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - Zo’n 350 jonge scouts van vijf tot elf jaar komen zaterdagmiddag 24 november uit de wijde omgeving naar Lunteren. Als vriendjes en vriendinnetjes van Tarzan en Jane zijn ze uitgenodigd om afscheid te komen nemen, voordat Tarzan en Jane voorgoed naar de Jungle vertrekken. Rondom het afscheid wordt een groot spel georganiseerd. In verschillende spelen wordt hun kennis, sportiviteit en behendigheid getest.

‘Tarzan en Jane terug bij de apen’ is de najaarsactiviteit, waarin de scouts elkaar op regionaal niveau ontmoeten. De kinderen zijn afkomstig van tien verschillende groepen uit Wageningen, Rhenen, Veenendaal, Renkum, Ede, Bennekom, Oosterbeek en Scherpenzeel. Ook de Scoutinggroep van verstandelijk gehandicapte ouderen uit Ede is dit jaar van de partij.

Honderd vrijwilligers organiseren de groot opgezette spelmiddag, waarin uitdaging, samenwerking en vooral veel lol belangrijk zijn. Het programma van ‘Tarzan en Jane’ is gebaseerd op het Walt Disney Junglebook verhaal. Zang, dans, sportiviteit, samenwerken, doorzettingsvermogen en behendigheid staan centraal deze middag. Bij binnenkomst worden de kinderen welkom geheten door Tarzan en Jane. Al snel blijkt dat ze niet alleen in de jungle zijn. Vanuit het oerwoud komen allerlei geluiden die daar toch echt niet thuishoren en een gevaar vormen voor het voortbestaan van de jungle! Alleen een oude schat zal de jungle nog kunnen redden. Tarzan en Jane vragen de kinderen te helpen zoeken naar deze schat. Om deze schat te vinden spelen de kinderen een spel.

De kinderen zijn onderverdeeld in groepjes en door tegen elkaar te spelen en een ander groepje uit te dagen ontvangen zij aanwijzingen over de vindplaats van de schat. Speciaal voor de groepen met kinderen van 5-11 jaar is deze activiteit georganiseerd. De kinderen behoren tot de Jhr. Schimmelpenninckgroep uit Rhenen, die Wiltgraeff uit Wageningen, De Zwervers uit Veenendaal, de Emmagroep uit Renkum, de Tarcisius- en de Jan Hilgersgroep uit Ede, Scouting Bennekom, OPV-Schoonoord uit Oosterbeek en de Valleigroep uit Scherpenzeel.

De honderd personen sterke leiding op deze middag verzorgt alle activiteiten en begeleidt de groepjes zorgvuldig bij hun uitdagingen. De leiding is daartoe opgeleidt via opleidingen van Scouting.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie