Zeven campings op Veluwe mogen groeien

21 november 2007 om 00:00 Nieuws

OTTERLO - Gedeputeerde Staten hebben dinsdag besloten dat zeven toeristische bedrijven op de Veluwe hun uitbreidingsplannen kunnen uitvoeren. De zeven plannen omvatten ongeveer 22 hectare. Alle plannen sluiten goed aan bij het streven van de provincie om de (toeristi-sche) aantrekkingskracht van de Veluwe te vergroten.

De bedrijven die mogen gaan uitbreiden zijn de Wije Werelt in Otterlo, de Roek in Otterlo, de Vossenberg in Nunspeet, de Rusthoeve in Putten, de Kriemelberg in Ermelo, de Tol in Nunspeet en de Paalberg in Ermelo

Het beleid van de provincie is erop gericht dat de Veluwe aantrekkelijker wordt voor toeristen en de inwoners. Daarom is gekozen voor een groei -en krimp scenario van toeristische bedrijven. Groeien, waar dat vanuit de natuur het beste kan en verbeteren van de kwaliteit van de recreatie op de Veluwe.

Vorig jaar september nodigde de provincie Gelderland recreatiebedrijven op de Veluwe uit om uitbreidingsplannen in te dienen. Op de Veluwe moet er een beter evenwicht komen tussen natuur en recreatie en moet de recreatie beter bijdragen aan de kwaliteit van het toeristische product. Daarvoor moeten er bedrijven verkleind worden of verdwijnen (krimpen) en kunnen op andere plaatsen bedrijven uitbreiden.

De uitbreiding moet wel geregeld worden in de lokale bestemmingsplannen. Daar kunnen de betrokken gemeenten nu mee beginnen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie