PSV kleineert landskampioen Polar Bears in eigen bad

21 november 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - De waterpoloërs van Polar Bears zijn kansloos uitgeschakeld in de strijd om de KNZB beker.

Samen met HZ Zian, PSV en De Zijl is de landskampioen in een poule ingedeeld waarin de ploeg een halve competitie, drie wedstrijden speelde, om twee plaatsen in de final four. Met twee nederlagen tegen HZ Zian en PSV lijkt verdere deelname aan het bekertoernooi uitgesloten. Tegen het Haagse Zian bleef de schade beperkt met een 6-8 nederlaag maar zondag tegen PSV zakte de formatie van Hans Nieuwenburg met een 1-15 nederlaag door de mand.

De vrouwen moesten het zaterdag opnemen tegen het sterke ZVL en kregen een 14-7 nederlaag te incasseren. Zondag kwam hekkensluiter Brandenburg op bezoek en werd met een 14-6 winst het weekend toch positief afgesloten.

Marco Scheffer

Naast het vertrek van een aantal spelers mist Hans Nieuwenburg voorlopig ook Marco Scheffer. De routinier kan gezien zijn werkzaamheden als rayonmanager bij een supermarktketen niet of nauwelijks meer trainen.

In onderling overleg is besloten dat hij voorlopig in het tweede team gaat spelen.

Tegen Zian bleef de ploeg lange tijd bij. In het begin van de laatste periode kwam Polar Bears terug tot 5-6 maar moesten de Edenaren uiteindelijk met een 6-8 nederlaag het hoofd buigen.

Zondag tegen PSV viel er geen eer te behalen. De Eindhovenaren worden gezien als titelkandidaat en maakte dat ook duidelijk. Polar Bears kwam in het eigen bad niet verder dan één doelpunt. Dat is uniek te noemen. De enige treffer kwam op naam van Noel Hoppener, halverwege de tweede periode.

De vrouwen gingen zaterdag in Leiden op bezoek bij titelkandidaat ZVL en bleven tot halverwege het derde kwart in de wedstrijd. De thuisclub kwam toen op een voorsprong met twee doelpunten verschil, 7-5, en bouwde het verschil in het laatste kwart verder uit.

,,We wilden de achterstand wegwerken en dat gaf ZVL de kans tegen te counteren, dat hebben ze goed uitgespeeld als bewijs dat het een topploeg is”, aldus Polar Bears trainer Gert-Jan Schothans.

Zondag kwam hekkensluiter Brandenburg op bezoek in zwembad De Peppel en dat bleek een tegenstander waartegen men niet eens tot het uiterste hoefde te gaan. Na het eerste kwart was met een 4-1 voorsprong al aardig afstand genomen en halverwege de wedstrijd was de voorsprong uitgebouwd naar 6-2.

In het derde part kreeg het publiek meer doelpunten voorgeschoteld maar bleef de thuisclub met een 9-5 stand aan de voordelige score. In het laatste kwart had Brandenburg de ‘pap’ op en werd uitgelopen naar een ruime 14-6 winst. ,,Dit was natuurlijk een andere tegenstander dan gisteren maar de ploeg heeft het goed opgepakt, al komt er nog veel in aanmerking voor verbetering”, aldus de winnende trainer.