Aanval hockeyers net iets beter dan verdediging

21 november 2007 om 00:00 Nieuws

Deventer - MHC Ede (m) 5-6

EDE - Zowel de mannen als de vrouwen van Mixed Hockey Club Ede bleven aan de positieve kant van de score. In en tegen Deventer wonnen de mannen met 5-6, met de winnende treffer in de slotminuut. In Zwolle trokken de vrouwen met een 1-2 winst tegen Tempo’41 aan het langste eind.

Evenals vorige week tegen de Groningen Studs kreeg de formatie van Edwin Schreuder weer vijf doelpunten om de oren. Groot verschil met vorige week was echter de positieve scoren van zes doelpunten voor.

,,We laten achterin teveel over ons heen lopen, waardoor we teveel doelpunten tegen krijgen. Positief vandaag was dat we zelf de kansen goed afmaakten en het grote aantal tegendoelpunten geen nadelige gevolgen had”, aldus trainer Edwin Schreuder.

Camiel Tuinte opende de score in de koekstad waarna Luuk Eggels de score, via een strafcorner, uitbouwde naar 0-2. De thuisclub kwam met een tegentreffer maar, via opnieuw een strafcorner, tekende Luk Eggels voor een 1-3 voorsprong bij rust.

De voorsprong tegen de middenmoter was, gezien het veldspel, dik verdiend maar kreeg in de tweede helft een spannend vervolg. Nadat de thuisclub de achterstand had verkleind tot 2-3, tekende Reinoud Koelman voor de 2-4 voorsprong maar opnieuw kwam de thuisclub dichterbij: 3-4.

Camiel Tuinte tekende met zijn tweede treffer voor een 3-5 voorsprong maar de thuisclub gaf zich nog niet gewonnen. Met een fel offensief kwam men terug tot 5-5 en leek de wedstrijd in een remise te eindigen. In de slotminuut kreeg de MHC Ede echter nog een strafbal toegewezen en die kans liet Luuk Eggels niet onbenut: 5-6.

Tempo’41 - MHC Ede (v) 1-2

,,We moesten vandaag het spel volledig maken en dat is niet ons sterkste punt”, aldus Trainer Jan Cees Noordijk.

,,Het was vandaag eenrichtingsverkeer op het doel van Tempo en gezien de vele kansen is de overwinning veel te laag uitgevallen.”

Na een klein kwartier spelen tekende Kim Kwant voor een 0-1 voorsprong, tevens de ruststand. Het werd ook tijd dat ze scoorde want daarvoor had ze een drietal kansen omzeep geholpen. Het gemis van de kansen leek in de tweede helft op te breken, na tien minuten spelen kwam de thuisclub op gelijke hoogte (1-1), en was het de vraag hoe de ploeg die tegenslag zou gaan verwerken.

Dat viel positief uit, de thuisclub werd volledig op de eigen helft terug gedrongen en moest uiteindelijk vijf minuten voor het einde het hoofd buigen. Via een strafbal tekende Ceciel Mathot voor de winnende treffer.

,,We hebben de afgelopen week veel getraind op het afmaken van de kansen. Dat heeft niet veel opgeleverd. Dus gaan we deze week maar opnieuw aan de slag”, aldus Jan Cees Noordijk.