Ki-Balance brengt lichaam op orde

21 november 2007 om 00:00 Nieuws

HARSKAMP - Sporten en bewegen hebben altijd al een belangrijke plaats ingenomen in het leven van Debbie Hulleman. Jarenlang gaf ze les in aerosteps, steps en bodyshape totdat de ziekte fibromyalgie daar een einde aan maakte. Ze ging echter niet bij de pakken neer zitten en kwam in aanraking met Do-In die een nieuwe positieve wending gaf aan haar leven.

,,Do-In verbeterde mijn gezondheid aanzienlijk en ben daarin een opleiding gaan volgen bij het AFN/CIOS. Ik ging vervolgens daarin het lesgeven weer oppakken en de geweldige voordelen van Do-In overbrengen en een inspiratie te zijn voor mensen in mijn lessen.”

Wat is Do-In

,,Do-In is een geweldige, unieke methode voor een gezond, energiek en vitaal leven. Door middel van speciale oefeningen brengt men balans in lichaam en geest. Deze oefeningen optimaliseren de energie, Ki, die door de meridianen, energiebanen, stroomt. Men werkt hiermee aan het in evenwicht brengen van de lichaamsenergie. Meridianen zijn energiebanen in het lichaam die met elkaar in verbinding staan en vormen een ononderbroken circuit. Tevens staan deze meridianen in verbinding met de organen, die weer te maken hebben met mentale aspecten en de emoties, evenals delen van het fysieke lichaam. Deze komen op hun beurt weer overeen met specifieke lichamelijke kwalen die worden veroorzaakt door disbalans en blokkades in de energiestroom”, legt Hulleman uit.

,,De oefeningen hiervoor bestaan uit meridiaanstrekkingen, deze vormen de basis van Do-In, en zelfmassage, Shiatsu. Ook wordt gebruik gemaakt van speciale ademhaling- en concentratietechnieken, energieopbouwende oefeningen en worden er oefeningen samen uitgevoerd.” Do-In komt van oorsprong uit China en betekent letterlijk ‘de weg naar binnen’.

Wat doet Do-In?

,,We leven in een drukke, hectische tijd waarin we veel ‘moeten’ en hoge eisen aan onszelf stellen. Uiterlijkheden zijn erg belangrijk en we hebben geen voeling meer met ons innerlijk. We leven alleen nog in ons hoofd en negeren vaak genoeg lichamelijke signalen die ons lichaam uitzendt. Do-In, de weg naar binnen, maakt ons bewuster van wat er in ons lichaam gebeurt”, zegt Debbie.

Volgens haar is Do-In een Body & Mind training voor diegenen die sportiviteit en ontspanning willen combineren. ,,Vanwege de laagdrempelige maar toch uitdagende oefeningen is Do-In geschikt voor man en vrouw, jong en oud, getraind en ongetraind. Ook wanneer men vanwege lichamelijke klachten belemmeringen ondervind om te sporten of als men tijdelijk niet kan sporten vanwege blessures..”

Ki-Balance

Ruttenbeeklaan 82 Harskamp

Tel. 0318-457119

www.ki-balance.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie