Vier Nederlands kampioenen op Karate Vanentoernooi

21 november 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - De wedstrijdkarateka's van sportschool Venendaal hebben hun eerste toernooien achter de rug en behaalden veel succes. Maar liefst vier karateka's werden vorige week Nederlands kampioen bij de jeugd, volgens Venendaal een ,,ongekend succes.''

De jeugdige karateka's konden zaterdag bovendien deelnemen aan het eerste Karate Vanentoernooi van dit seizoen. Een twintigtal karateka's, jongens en meisjes, had zich ingeschreven voor dit eerste Vanentoernooi waarbij kennismaken met wedstrijden voorop staat. Karateka's uit Bennekom, van leraar Isno Alberto, uit Ede Rietkampen van karate-lerares Samantha van Diest en uit Ede Veldhuizen, van Nabil Ou-Aissa waren naar de sportschool aan de Laan der Verenigde Naties gekomen om met elkaar de strijd aan te gaan.

Bij het Karate Vanentoernooi sparen de karateka's punten bij elkaar. Initiatief wordt beloond. Hoe meer je scoort hoe meer punten verzameld. Bij iedere 100 punten ontvangen de karateka's een 'vaan'. Bij 100 punten krijgt de karateka een geel vaan, bij 200 punten een oranje vaan en verder is er een groen, blauw en bruin vaan te scoren.

Grootverdieners waren deze keer: Ap Hamdaoui met 32 punten, Imad Ihazzov met 25 puntenen Sylvana van Delft met 22 punten. Gele vanen gingen naar: Sylvana van Delft, Ap Hamdaoui en Daniel van Dartel.

Deze week mogen de ouders meedoen met de training, een gelegenheid om kennis te maken met de sport die hun zoon/dochter beoefent. Belangstellenden kunnen informatie over karate in Ede en Bennekom krijgen via Karate@Sportschool-Venendaal.nl of bellen met de sportschool 637537 of 595007.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie