De Cirkel verplettert PSV/Dodo

21 november 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - Schaakvereniging De Cirkel speelde de tweede competitieronde in de OSBO competitie. PSV/Dodo 2 uit Putten werd met een verpletterende nederlaag (6 ½ - 1½ ) naar huis gestuurd. Deze grote zege tekende zich al halverwege de avond af. Rond de klok van half elf stond de thuisclub reeds met 4-0 voor. Jef van Swieten, Carel de Vries, Floris Busscher en Tom Pronk waren te sterk voor hun tegenstanders. Het beslissende halve punt kwam op naam van Peter van der Wijngaart. Harold Boom, Ben Zee en Benjamin ten Holte konden 'rustig' hun partij verder afwikkelen. In gezonde stellingen namen Boom en Zee genoegen met remise. Ten Holte, die terecht een remise aanbod weigerde, zag zijn inspanningen beloond. In het eindspel wist Benjamin de goede combinaties te vinden. Hij veegde zijn tegenstander figuurlijk gesproken van het bord.

Cirkel 2 wordt een zorgenkind. De jonge formatie verloor met 5-1 van Dodewaard. Stefan Huysdens was de enige 'gelukkige' die een punt wist te scoren. De reserves, voornamelijk bestaande uit jeugdspelers, zal moeten strijden tegen het degradatiespook.

In de bekerstrijd werd de eerste ronde voltooid. Albert Bootsman schakelde Ton van den Berk uit. In beide partijen wist Bootsman een stuk te veroveren, waardoor de winst werd binnengehaald. Kingma was te sterk voor Van Sprundel. In de eerste partij profiteerde Fedde Kingma van een kleine onnauwkeurigheid bij Jasper van Sprundel. Hij verloor een paard. In de return moest Van Sprundel op winst spelen. Dit ging hem niet goed af. Kingma won de Dame tegen loper en toren. Dit was voldoende voor de tweede zege.

Van de Weteringh tegen Hoek werd een ware thriller. In de eerste partij wist Cees Hoek in een Staunton Gambiet een vitale pion te veroveren. In het vervolg kon Hans van de Weteringh de vluchtweg niet meer vinden. Van de Weteringh koos in de tweede partij voor de Drakenvariant. Hoek moest twee lichte stukken voor de toren inleveren. Van de Weteringh liet zijn tegenstrever terugkomen in de partij. Na wat geruil, verleidde Hans van de Wetering van opponent tot een fatale torenzet. Van de Weteringh trok de stand gelijk. In de barrage (twee snelschaakpartijen van vijf minuten per persoon), buitte Van de Weteringh zijn ervaring uit. Een 2-0 zege was voldoende de volgende ronde te bereiken. Rob Heynis schakelde Roel Bor uit (2-0).

De Cirkel schaakt elke dinsdagavond ( rookvrij ) vanaf 20.00 uur in de Openhof, Hoflaan 2 in Ede. Nieuwe leden kunnen dus op elk gewenst moment worden ingepast binnen de interne competitie. Inlichtingen bij wedstrijdleider Eip Janssen, telefoon ( 0318 ) 612138 of dinsdags in de speelzaal

De jeugdafdeling start reeds om 18.45 uur en inlichtingen kunnen worden verkregen bij Dick Wenning, telefoon (0318) 652845 of dinsdags in de speelzaal.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie