Blauw Geel heeft er 22 pingeltrainers bij

21 november 2007 om 00:00 Nieuws

EDE - ,,We hebben een leuke cursus afgesloten." Woorden van Eric Kuhlmann, technisch jeugdcoördinator bij Blauw Geel '55. De cursus werd gegeven door Pieterkees Bom samen met Berry Poortman en Kuhlmann. De opleiding was helemaal toegespitst op de Edese voetbalvereniging. ,,In de cursus kreeg de theorie, maar ook een praktijkgedeelte op het veld veel aandacht. De cursisten zijn nu allemaal erkend pingeltrainer bij Blauw Geel."

Binnen voetbalvereniging Blauw Geel zijn veel pupillentrainers actief. Wekelijks staan zij op het voetbalveld om jonge enthousiaste voetballertjes te trainen en hen allerlei kneepjes bij te brengen. Bij Blauw Geel ziet men het belang er van in, dat de kinderen onder deskundige leiding getraind en gecoacht worden. Vooral de woensdagmiddag is een belangrijk moment binnen de club. Dan worden liefst zestien jeugdteams - met ieder een eigen trainer - opgeleid. Deze trainingen spitsen zich veelal toe op het aanleren van technische vaardigheden. Alles wordt de jeugd op een speelse manier aangeboden.

In het jeugdbeleidsplan van Blauw Geel staat dat alle jeugdspelers een opleiding op maat krijgen. Niet alleen is dat weggelegd voor de selectieteams. ,,Maatwerk en kwaliteit staan hoog aangeschreven. Als Blauw Geel investeren wij in onze trainers". Tweeëntwintig trainers deden onder leiding van Pieterkees Bom mee aan de cursus 'train de trainer'. ,,Je bevordert via deze cursus de deskundigheid in het geven van techniek training en het omgaan met jonge spelertjes. In de cursus van vierdagdelen leerden de trainers dat techniek, baas worden over de bal, centraal staat. Ook de leeftijdsspecifieke kenmerken en de omgang met ouders zijn in de cursus opgenomen."

De cursisten zijn nu allemaal erkend 'pingeltrainer' bij Blauw Geel. ,,Waarom? Bij Blauw Geel vinden wij pingelen in deze leeftijdscategorie voor de ontwikkeling van de spelers heel belangrijk". Een diverse groep van jonge en oudere Blauwgelers volgde de cursus met succes en niet te vergeten met veel plezier. ,,Als Blauw Geel zijn we trots op zo'n geweldige groep enthousiastelingen," aldus Kuhlmann, die net als iedereen binnen Blauw Geel op een geslaagde cursus terugkijkt.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie